Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΦόρουμΑρχική ForumΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝΠικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφώΔιδυμότειχο Forum: Πικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφώ (1/1)
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Χαλαρή κουβεντούλα...

ΘΕΜΑ: Πικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφώ

Πικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφώ 1 Χρόνος 2 Μήνες πριν #26007

  • sakkiou
  • Το Άβαταρ του/της sakkiou
  • Αποσυνδεμένος
  • Moderator
  • το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση
  • Δημοσιεύσεις: 2824
  • Κάρμα: 118
Πέντε χρόνια, ...

μετά την πρώτη σύστασή του στα ολλανδικά εργαστήρια, το συνθετικό μεταλλαγμένο κρέας εργαστηρίου έχει ρίξει κατακόρυφα την μέχρι πρότινος υπέρογκη τιμή του.

Συγκεκριμένα, το κόστος από 325.000 δολάρια ανά λίβρα το 2013, έχει πέσει σε μόλις 11,36 δολάρια ανά λίβρα.

Αυτό οδηγεί ειδικούς στο συμπέρασμα πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στα ίσια το κρέας από εκτρεφόμενα ζώα.

Τι σημαίνει αυτό για τον κλάδο της κτηνοτροφίας;

Στις μέρες μας, η κτηνοτροφία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα. Απασχολεί 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Εντούτοις, ενδεχόμενη αναγωγή του συνθετικού κρέατος σε εμπορικά βιώσιμη λύση θα σημάνει την ανακοπή αυτής της τάσης και πιθανότατα την συρρίκνωση αν όχι μελλοντική εξαφάνιση του κλάδου.

Σύμφωνα με ερευνητές, διαβάζουμε στο ypaithros.gr, η βιομηχανία συνθετικού κρέατος δύναται να αντικαταστήσει τη βιομηχανική κτηνοτροφία.
Επιπλέον, οι εκτάσεις που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κτηνοτροφικών σιτηρών και ζωοτροφών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και αυτά μεταλλαγμένα.

Φυσικά τα προαναφερθέντα αλλά ζουν την δομή της παραδοσιακής κτηνοτροφίας.

Οι υποστηρικτές του συνθετικού κρέατος επικαλούνται –μεταξύ άλλων– τον υποτιθέμενο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής του, καθώς και το γεγονός ότι το κρέας εργαστηρίου, συνεχίζουν, είναι απαλλαγμένο από νόσους που σχετίζονται με τα ζώα και τη διατροφή τους.

Πέραν τούτου, επικαλούνται, την μείωση της εκμετάλλευσης και των θανατώσεων των ζώων, καθώς και της επιβάρυνσης της καλλιεργήσιμης γης, της σπατάλης νερού και ενέργειας κτλ. κτλ.

Θα μας πουν τα πάντα, προκειμένου οι μεταλλαγμένες τροφές να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές και η διατροφή μας να γίνει πλήρως ελεγχόμενη από τις πολυεθνικές που θα κατασκευάζουν… «υγιεινό» ψεύτικο κρέας, με ουσίες αμφιβόλου αξίας.

Με τις προοπτικές για το εργαστηριακό κρέας να φαντάζουν πιο ευνοϊκές από ποτέ, η ανησυχία στις τάξεις των φορέων της κτηνοτροφικής βιομηχανίας είναι έκδηλη.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας «Ύπαιθρος», οι Αμερικανοί παραγωγοί ζωικού κεφαλαίου απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές τη θέσπιση κανόνων επισήμανσης για τη διάκριση μεταξύ συνθετικών και κτηνοτροφικών κρεάτων, σε ένα σήριαλ που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια.

Η κτηνοτροφία αλλά και η γεωργία απειλούνται λοιπόν από τις τροφές εργαστηρίου και πλέον οι φόβοι είναι έκδηλοι σχετικά με την αντικατάστασή τους από τις πολυεθνικές.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο πλανήτης οδηγηθεί σε παγκόσμια διακυβέρνηση, η παραγωγή μεταλλαγμένων τροφών, δεν αποκλείεται, να περάσει στον έλεγχο ενός κέντρου διαχείρισης, από το οποίο θα εξαρτώνται οι πολίτες των χωρών που θα δηλώσουν εκεί την υποταγή τους.

Ποιος είχε προειδοποιήσει χρόνια τώρα για την προώθηση των κρεάτων εργαστηρίου; Πικρή δικαίωση, καθώς πλέον οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για την ίδια την ύπαρξή τους.
periergaa.blogspot.com
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: sakkiou, zwh, didymoteicho.net, Xara
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter