Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ηλιοπροστασίας

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ηλιοπροστασίας 1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #25916

  • sakkiou
  • Το Άβαταρ του/της sakkiou
  • Αποσυνδεμένος
  • Moderator
  • το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση
  • Δημοσιεύσεις: 2824
  • Κάρμα: 118

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι για την καλύτερη πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος απαιτούνται πολλοί μέθοδοι ηλιοπροστασίας ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), δεν επαρκεί η προστασία με ομπρέλα χωρίς αντηλιακό, ούτε όμως και μόνη η εφαρμογή αντηλιακού! Η καλύτερη «συνταγή» είναι να απλώνουμε αντηλιακό και να παραμένουμε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο, όταν είμαστε στην παραλία.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 81 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 41 ετών, οι οποίοι είχαν φωτότυπο δέρματος από 1 έως 3: Φωτότυπος 1 σημαίνει ότι το δέρμα δεν μπορεί να μαυρίσει δίχως να πάθει ηλιακό έγκαυμα, φωτότυπος 2 ότι το δέρμα μπορεί να μαυρίσει αλλά παθαίνει εύκολα έγκαυμα και φωτότυπος 3 ότι μαυρίζει εύκολα αλλά και πάλι μπορεί να πάθει έγκαυμα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία κάθισε χωρίς αντηλιακό κάτω από μια κλασική ομπρέλα παραλίας επί 3,5 ώρες ένα μεσημέρι Αυγούστου, και η άλλη κάθισε κάτω από τον ήλιο, αφού είχε εφαρμόσει καλά αντηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF) 100. Την επόμενη ημέρα οι ερευνητές εξέτασαν το πρόσωπο, το πίσω μέρος του αυχένα, το στέρνο, τα χέρια και τα πόδια τους για ενδείξεις ηλιακού εγκαύματος.

Όπως διαπίστωσαν, οι 38 από τους 41 συμμετέχοντες (το 78%) που προστατεύτηκαν μόνο με ομπρέλα, είχαν πάθει ηλιακό έγκαυμα σε ένα ή περισσότερα από τα σημεία που εξέτασαν, με το συνολικό αριθμό των εγκαυμάτων να ανέρχονται σε 142.
Αντίστοιχα, στην ομάδα του αντηλιακού παρατηρήθηκε ηλιακό έγκαυμα σε 10 από τους 40 εθελοντές (στο 25%), με το συνολικό αριθμό των εγκαυμάτων να είναι 17.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως, παρότι το αντηλιακό ήταν πιο αποτελεσματικό από την ομπρέλα, καμία από τις δύο μεθόδους δεν είναι επαρκής από μόνη της για την πλήρη προστασία του δέρματος από τον ήλιο.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, η παραμονή στη σκιά, αν και αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη τακτική για την προστασία από τον ήλιο, δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και όπως φαίνεται δεν είναι αποτελεσματική. Ουσιαστικά η σκιά της ομπρέλας προστατεύει μόνο από την άμεση υπεριώδη ακτινοβολία και όχι από εκείνη που αντανακλάται στην επιφάνεια της θάλασσας ή στην άμμο της παραλίας.

Ωστόσο, η καλύτερη προστασία είναι η αποφυγή της έκθεσης τις μεσημβρινές ώρες (12:00 – 16:00)!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Dermatology.
farmakeutikoskosmos.gr
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Συντονιστές: sakkiou, zwh, didymoteicho.net, Xara
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter