Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣτον Έβρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
17
Οκτωβρίου

Στον Έβρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, για να συζητήσει τα θέματα υγείας των Νοσοκομείων του Νομού.Πριν την έναρξη της επίσκεψης στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης- Έβρου επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κο Άνθιμο.

Στο Γ.Ν Διδυμοτείχου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Γ.Ν Διδυμοτείχου κου Δημήτρη Λαζόπουλου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κας Αθανασίας Κακαλή, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κο Παρασκευά Πατσουρίδη, του Δημάρχου Σουφλίου κου Ευάγγελου Πουλιλιού και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παρέθεσε στον Υπουργό Αναπληρωτή τα ζητήματα που απασχολούν το Γ.Ν Διδυμοτείχου, όπως είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το συνεχώς εντεινόμενο θέμα της λαθρομετανάστευσης και η έλλειψη αγροτικών ιατρών. Επιπλέον έκανε εκτενή αναφορά και σε θέματα που αφορούν τόσο στο διοικητικό, όσο και στο ιατρο- νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου, αλλά και στον προϋπολογισμό, τονίζοντας την ανάγκη οικονομικής αυτονομίας του. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων του.
http://www.youtube.com/watch?v=lMc-8qE0L-Y
Ο Υπουργός Αναπληρωτής, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου σχετικά με την αυτονομία του. Σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο, το Γ.Ν Διδυμοτείχου πρέπει να είναι λειτουργικά αυτόνομο, και από δω και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ένα κοινό Διοικητικό Συμβούλιο να μπορεί το Νοσοκομείο να καταρτίζει δικό του προϋπολογισμό και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο. Ο κος Γρηγοράκος δεσμεύθηκε για έλευση ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ο Υπουργός Αναπληρωτής ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την οικονομική ενίσχυση που έχει ζητήσει το Νοσοκομείο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πολύ καλές αποδόσεις.

Ενδιαμέσως ο Υπουργός Αναπληρωτής επισκέφτηκε το Κ.Υ Σουφλίου, όπου μετά από ξενάγηση στους χώρους του Κ.Υ ο κος Γρηγοράκος πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του, όπως την έλευση ιατρού μικροβιολόγου στο Σουφλί, ο οποίος θα μεταβαίνει από την Αλεξανδρούπολη, καθώς και την προσπάθεια για άμεση κάλυψη παιδίατρου και δύο γενικών ιατρών στη Σαμοθράκη.

Εν συνεχεία, ο κος Γρηγοράκος επισκέφτηκε το Π.Γ.Ν Αλεξανδρουπόλεως- Έβρου, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ κου Κωνσταντίνου Μόσχου, του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κου Παναγιώτη Νάννου, του Διοικητή του Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης κο Δημήτριο Λαζόπουλο και υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων.

Από τη σύσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες του Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης προέκυψε, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διορισμός ενός αγγειοχειρούργου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες για διορισμό νευροχειρούργου, όπως επίσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης ενός αναισθησιολόγου. Επισημάνθηκε επίσης η αποκατάσταση της ανορθολογικής δομής του Νοσοκομείου με τη λειτουργία πολλαπλών ομοειδών κλινικών με λίγες κλίνες με τις απαραίτητες συνενώσεις και η ανάγκη ενίσχυσης λειτουργίας νέων κρεβατιών ΜΕΘ. Επιπλέον ο Υπουργός Αναπληρωτής κατέστησε σαφές ότι θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις για 7 ιατρούς που είχαν διακοπεί το 2011 και θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση του προϋπολογισμού με ανακατανομή εντός της ΔΥΠΕ.

Ο κος Γρηγοράκος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων του Νομού.

 

 

evros24.gr

Διαβάστηκε 642 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 07:23
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter