Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΟκτώβριος και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν αυτονομήθηκε παρά τη δέσμευση Ντόλιου με παραίτηση
07
Οκτωβρίου

Οκτώβριος και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν αυτονομήθηκε παρά τη δέσμευση Ντόλιου με παραίτηση Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ως παράρτημα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου παραμένει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις των υπουργών ότι θα αποκτήσει την αυτονομία του.

Για την ακρίβεια, και όπως είχαμε δημοσιεύσει στη ΜΕΘΟΡΙΟΣ στο φύλλο 775 στις 24 Ιουλίου 2014, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την 20η Ιουλίου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρουσία τοπικών αρχόντων, φορέων, των Βουλευτών και των εργαζομένων, ο κ. Ντόλιος, αλλά και ο κ. Γεροντόπουλος δεσμεύτηκαν πως σύντομα η αυτονομία του Νοσοκομείου θα γίνει νόμος του Κράτους. Ο κ. Ντόλιος μάλιστα ήταν τόσο βέβαιος πως θα λυθεί το θέμα μέσα στον Αύγουστο, που δεσμεύτηκε και με την παραίτησή του. Ωστόσο, έχει φτάσει ο Οκτώβριος και το Νοσοκομείο παραμένει στην ίδια κατάσταση ως μη αυτόνομο.

Στο εν λόγω απόσπασμα αναφερόταν:


«Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο υφυπουργός εργασίας, κ. Ντόλιος ενημέρωσε πως έχει πιέσει τον κ. Γρηγοράκο, αρμόδιο για τα Νοσοκομεία στην Κυβέρνηση, και από τον οποίο πήρε τη δέσμευση ότι το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα μπει σε καθεστώς διασύνδεσης με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αυτό σημαίνει πως το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου θα έχει ξεχωριστό ΑΦΜ, ξεχωριστό προϋπολογισμό και ξεχωριστά όργανα διοίκησης. Για να ισχύσει το συγκεκριμένο καθεστώς απαιτείται είτε υπουργική τροπολογία είτε βουλευτική τροπολογία. Ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι τον Αύγουστο θα έχει λυθεί το θέμα, ενώ δήλωσε απόλυτα σίγουρος, λέγοντας μάλιστα, πως «δεσμεύομαι ότι  η αποσύνδεση θα γίνει νόμος του κράτους, αλλιώς δε θα με ξαναδείτε εδώ σαν Βουλευτή». Με τη σειρά του ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στον Σεπτέμβρη, καθώς τώρα λειτουργούν τα θερινά τμήματα της Βουλής, ενώ σημείωσε πως η αυτονομία δε λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά πρέπει να εξετάσουμε και τρόπους ενίσχυσης του Νοσοκομείου. Η είδηση της αποσύνδεσης του Νοσοκομείου θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευχάριστη καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων το αίτημα έγινε δεκτό. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως θα αναμένουν την απόφαση μέχρι 1 Σεπτεμβρίου. Αν δεν υλοποιηθεί θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις».Ορίστηκε νέο ΔΣ στο ΠΓΝ Έβρου


Παράλληλα, στις 23.9.2014 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Υγείας για τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝ Έβρου, όπου αναφέρεται η κα Κακαλή Αθανασία ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. Έβρου, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν. Διδυμοτείχου. Επίσης, το ΔΣ είναι κοινό και για τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, γεγονός που δε δηλώνει καμία αυτονομία.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, έχει ως εξής:
1. Λαζόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικητής του Π.Γ.Ν. Έβρου ως Πρόεδρος.
2. Κακαλή Αθανασία του Αποστόλου, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. Έβρου, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν. Διδυμοτείχου.
3. Γκοτσίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, με αναπληρωτή του τονΜαστορόπουλο Διονύσιο του Κωνσταντίνου, Διπλωματούχο Μηχανικό Χωροταξίας – Πολεοδόμο.
4. Αρμενάκη Κρυσταλλία του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, με αναπληρώτριά της την Ρήγα Ιωάννατου Παναγιώτη, Δημόσιο Υπάλληλο.
5. Στάνκογλου Κυριακή του Ιωάννη, Επιχειρηματίας.
6. Ιατρού Χρήστος του Αλεξάνδρου, Αναπ. Καθηγητής Αναισθησιολογίας Δ.Π.Θ. – Διευθυντής της Παν/κής Κλινικής Αναισθησιολογίας του Π.Γ.Ν. Έβρου – Φορέας Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, με αναπληρωτή του τον Λίμα Χρήστο του Μιχαήλ, Διευθυντή Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Έβρου – Φορέας Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, ως αιρετοί εκπρόσωποι των ιατρών που υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Έβρου.
7. Χριστοδούλου Αθανάσιος του Συμεών, υπάλληλος κλάδου TE Νοσηλευτικής, του Π.Γ.Ν. Έβρου − Φορέας Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, με αναπληρωτή του τον Στάμο Ευστάθιο του Μαυρουδή, υπάλληλο του κλάδου ΔΕ Τεχνικών – Ηλεκτρονικών του Π.Γ.Ν. Έβρου − Φορέας Γ.Ν. Διδυμοτείχου, ως αιρετοί εκπρόσωποι του λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού που υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Έβρου.
8. Πνευματικός Ιωάννης του Αποστόλου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν. Έβρου, με αναπληρωτή του τον Μαλτέζο Ευστράτιο του Σάββα, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου Νοσοκομείου.
9. Σαπουντζή Ευαγγελία του Νικολάου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν. Έβρου, με αναπληρώτρια την Εμμανουηλίδου – Στεφανίδου Μόρφω του Δημοσθένη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ίδιου Νοσοκομείου.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι διετής. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται η Κακαλή Αθανασία.

methorios.gr

 

Διαβάστηκε 751 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 13:18
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter