Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Σεπτεμβρίου

Κρουαζιερόπλοιο στην Αλεξανδρούπολη Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Κρουαζιερόπλοιο στην Αλεξανδρούπολη Ο κυκλικός τουρισμός (κρουαζιέρα) επιτέλους εμφανίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο "Salamis Filoxenia" αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/9.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΟΛΑ η άφιξη του είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 6:00 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιήσει τουριστική επίσκεψη και θα αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη την Κυριακή στις 10:00 μ.μ. Μεταφέρει 474 επιβάτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι Κύπριοι πολίτες και 214 άτομα πλήρωμα πλοίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κρουαζιέρα υλοποιείται με πρωτοβουλία του κόμματος «Δημοκρατικός Συναγερμός» της Κύπρου, με προορισμούς Μύκονο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Πειραιά και Κάλυμνο. Οι 688 επισκέπτες αναμένεται να τονώσουν, έστω και για δυο μέρες, την αγορά οικονομικά και ψυχολογικά.

Ο ΟΛΑ αναφέρει ότι η επιλογή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από το κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia», η οποία έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, καταδεικνύει το συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα της περιοχής, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη υπεραξία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. Για το ίδιο θέμα το Επιμελητήριο Έβρου ενημέρωσε τα μέλη του και ζήτησε να προετοιμαστούν ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εξυπηρέτηση: "Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της παραμονής τουριστών στην περιοχή μας και την από κοινού προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας για την τουριστική προβολή του τόπου μας, σας ενημερώνουμε και σας παρακαλούμε για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των επιχειρήσεών σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους καθώς και φιλοξενία τους." Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε από τα δικά του μέλη την προαιρετική διεύρυνση του ωραρίου μόνο για το Σάββατο μέχρι τις 8 το βράδυ.

Καρχαρίδου Γεωργία
thrakinews.gr

 

Διαβάστηκε 694 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 09:34
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sakkiou

Τελευταία άρθρα από τον/την sakkiou