Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΕπιστολή Διαμαρτυρίας Εργαζομένων Καθαριότητας και Εξωτερικών Συνεργείων Δήμου Διδυμοτείχου
10
Ιουνίου

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εργαζομένων Καθαριότητας και Εξωτερικών Συνεργείων Δήμου Διδυμοτείχου Κύριο

Γράφτηκε από  didymoteicho.net
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εργαζομένων Καθαριότητας και Εξωτερικών Συνεργείων Δήμου ΔιδυμοτείχουΑγαπητοί κύριοι,Η επιστολή αυτή,  συντάχθηκε μετά από πολλές ώρες  σκέψης και συζητήσεων μεταξύ ημών των εργαζομένων στον Τομέα των Αποθηκών του Δήμου Διδυμοτείχου, η οποία καθρεφτίζει τα  συσσωρευμένα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτα στην υπηρεσία μας και  τα οποία δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία της .

Προβλήματα -αιτήματα που θέσαμε και θέτουμε κάθε φορά στους υπευθύνους χωρίς να υπάρχει η δέουσα προσοχή και ανταπόκριση. Προβλήματα τα περισσότερα μεγάλα και σοβαρά που απαιτούν άμεση επίλυση ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν  με την ασφάλεια την δημόσια υγεία  και την σωματική μας ακεραιότητα.
Είμαστε ένας Τομέας του Δήμου αρκετά νευραλγικός πολλών ειδικοτήτων (μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, εργάτες καθαριότητας, κλπ) πάνω στις οποίες βασίζεται η εξωθεν καλή εικόνα του Δήμου και όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν φροντίζει να μας παρέχει τα απαραίτητα και τα αυτονόητα.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε οι 33 από τους  από τους 40 περίπου υπαλλήλους των Αποθηκών να συνυπογράψουμε ένα κείμενο που να περιλαμβάνει τα κυριότερα από τα αιτήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, να το θέσουμε υπόψη σας ώστε να γνωρίζεται ‘τι μας πονά και τι μας καίει’ με την επιτακτική παράκληση να  δώσετε λύση άμεσα (βρείτε εσείς τον τρόπο) διότι δεν αντέχουμε πλέον τον εμπαιγμό που μας γίνεται.
Πριν από μερικές ημέρες προκαλέσαμε μια συνάντηση  με το Σωματείο Εργαζομένων,  την αρμόδια προϊσταμένη της Υπηρεσίας μας,  τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο Προσωπικού, όπου   από την συμπεριφορά  τους φύγαμε δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.
Ένα  ερώτημα που θέτουμε ενώπιων σας είναι:
Γνωρίζεται τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα με κάποιο από τα, ασυντήρητα και χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ,  οχήματα μας εν ώρα υπηρεσίας?
Γνωρίζεται ότι ανεβαίνουμε επανω να δουλέψουμε με δική μας ευθύνη,  όπως  άλλωστε μας τόνισαν στη συνάντηση Αντιδήμαρχος και Προσωπάρχης?


Εμείς αρνούμαστε να θέτουμε άλλο,  σε κίνδυνο τις ζωές μας επειδή κάποιοι αδιαφορούν εγκληματικά.
Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο της δημοσιότητας των προβλημάτων που παραθέτουμε στη συνεχεία μέχρι να βρεθεί λύση.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ           ΠΡΟΣ                      ΕΠΙΛΥΣΗ


1.    ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ -ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Το Γραφείο μας εδώ και μήνες παραμένει ακέφαλο μετά και την συνταξιοδότηση του κ. Δεληγιάννη αλλά και την καθυστέρηση ορισμού από μέρους της Δημοτικής Αρχής,  Προϊσταμένου, ώστε να αποκατασταθεί η Ιεραρχία και να γνωρίζουμε σε ποιους θα απευθυνόμαστε.

2.    ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σύμφωνα με τις κείμενες  διατάξεις επιβάλλεται η λειτουργία Γραφείου Κίνησης στην υπηρεσία μας, η οποία καθημερινά  θα καθορίζει  και θα ελέγχει το πρόγραμμα που θα εκτελείται από τα υπάρχοντα πληρώματα του Δήμου διαμορφώνοντας το έτσι, ώστε  όταν υπάρχει ανάγκη, να κυλά απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η λειτουργία του Τομέα καθαριότητας.
Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται με αποτελέσματα τα  προβλήματα που απορρέουν να δημιουργούν  μια  χαώδη κατάσταση.
Σ αυτό να προστεθεί και η απουσία Τεχνικού Ασφαλείας ο οποίος θα φροντίζει καθημερινά να ελέγχει και να εκδίδει Δελτίο καταλληλόλητας των οχημάτων του Δήμου ώστε να εκτελούν με ασφάλεια τα προγραμματισμένα δρομολόγια.


3.    ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- -ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΡΟΥΧΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -ΧΩΡΟΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Η φύση της δουλειάς μας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή  και εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο από εμάς όσο και από την Διοίκηση η οποία ασκεί τον  ηγετικό και εποπτικό της ρόλο.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι  με  την κίνηση στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο και ότι αυτό επιφυλάσσει, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εστίες μόλυνσης κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων  αφού ο καθένας πετά ότι θέλει χωρίς κανένα περιορισμό και σε όλα αυτά είμαστε εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συμφωνά με το ΦΕΚ 1503/2006 υπάρχει σχετική πρόβλεψη πάνω σε βασικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Κατά πόσο εφαρμόζεται και πως , η παρουσία Ιατρού Εργασίας στην υπηρεσία μας όπου θα φροντίζει  τον τακτικό ιατρικό μας έλεγχο σε ετήσια ή περιοδική βάση, τον εμβολιασμό μας αλλά και την παρουσία χώρων ατομικής υγιεινής( λουτρά –ντουζ) ώστε να διαφυλασσόμαστε από χιλιάδες κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά?
Γιατί έχει σταματήσει προ πολλού ο εφοδιασμός του προσωπικού σε εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης ο οποίος κρίνεται άκρως απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εργασίας μας? Ο κάθε υπάλληλος επιβαρύνεται με προσωπικά του έξοδα την αγορά τους( το Κόστος είναι μεγάλο)διότι από την διοίκηση υπάρχει αδιαφορία και αδράνεια.
4.    ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ

Ο Δήμος μας διαθέτει, δυστυχώς, ένα πεπαλαιωμένο-καταπονημένο στόλο οχημάτων που ξεπερνά τα 25 με 30 χρόνια ζωής. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την αποδοτικότητα τους αλλά και με την ανασφάλεια που παρέχουν στο ανθρώπινο δυναμικό που επιβαίνει σε αυτά. Κατά καιρούς έχουμε ζητήσει να επισκευαστούν σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στα οποία όμως δεν υπάρχει η πρέπουσα ανταπόκριση. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση συντήρηση και επιδιόρθωση των βλαβών που υπάρχουν, αφού  δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας καινούργιων, ώστε να μην προβούμε σε δυσάρεστες ενέργειες απαιτώντας    άνωθεν παρεμβάσεις. Σε άλλη περίπτωση ένα εφεδρικό απορριμματοφόρο θα μπορούσε να διευκολύνει την απρόσκοπτη εκτέλεση των προγραμμάτων.
Επιπροσθέτως αναφέρουμε την πληθώρα κάδων απορριμμάτων με σοβαρά προβλήματα που τους καταστούν μη λειτουργικούς δυσκολεύοντας το έργο μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Θα παρακαλούσαμε να γίνει η σχετική συντήρηση τους, ενώ και στις δυο περιπτώσεις απορριμματοφόρων και κάδων επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας να φροντίσετε την απολύμανση τους αφού υπάρχει σχετικό μηχάνημα στο Δήμο που μένει, απορούμε γιατί, ανενεργό. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι τα παράπονα του κόσμου είναι αμέτρητα.

5.    ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΡΙΟ  ΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Επισημαίνεται ότι στον επίσημο κανονισμό λειτουργίας του Τομέα Καθαριότητας αναγράφεται το όριο  βάρους, σε τόνους, που επιτρέπεται να αποκομίζεται καθημερινά από τα απορριμματοφόρα των  Δήμων. Σύμφωνα  με αυτό το επιτρεπτό όριο καθορίζεται  στους 4- 4,5 τόνους ημερησίως.
Το όριο αυτό δυστυχώς παραβαίνετε από τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας όπου καθημερινά φτάνουμε ή και ξεπερνούμε τους 10 τόνους απορριμμάτων πράγμα που καταπονεί ανθρώπινο  δυναμικό και μηχανήματα.6.    ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ –ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Στα πλαίσια απόφασης που μας ανακοινώθηκε μέσω εγγράφου από τον Προϊστάμενο Προσωπικού ορίστηκε το ωράριο άφιξης και αναχώρησης μας από το χώρο εργασίας μας. Η απόφαση αυτή εξαιρεί την Τρίτη ημέρα διεξαγωγή της Λαϊκής στην πόλη μας κατά την οποία μας επιβάλλεται η εκτέλεση σπαστού ωραρίου ώστε να γίνεται από εμάς  η καθαριότητα του χώρου που διεξάγεται το παζάρι. Θα θέλαμε να μας γνωστοποιηθεί εάν  είναι νόμιμη η εφαρμογή σπαστού ωραρίου, εάν στο προσωπικό καθαριότητας υπάγεται ή όχι και το προσωπικό των οδοκαθαριστών όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους και αν έχουν ενημερωθεί οι πωλητές της Λαϊκής των υποχρεώσεων που έχουν με το κλείσιμο του ωραρίου ώστε να μην συναντούμε ένα χάος μη μπορώντας  πολλές φορές να ανταποκριθούμε.

7.    ΑΠΟΘΗΚΕΣ
Στους χώρους όπου στεγαζόμαστε χειμώνα και καλοκαίρι επιβάλλεται να γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις ώστε να μπορούμε να ζούμε ανθρώπινα σε αυτούς. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα δεν υπάρχει επαρκής θέρμανση και τo καλοκαίρι δροσιά, όλους δε τους μήνες του χρόνου καμία καθαριότητα δεν έχει γίνει στους χώρους αυτούς στους οποίους ζουν άνθρωποι και όχι ζώα. Τα τζάμια  των αποθηκών μας είναι όλα σπασμένα. Παρακαλούμε για την αντικατάσταση τους ιδιαίτερα  για την ασφάλεια των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων της υπηρεσίας μας.8.    ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου διαπιστώνουμε ότι συνεχίζει να υφίσταται ζήτημα σχετικά  με την επάρκεια εργατοτεχνικού προσωπικού το οποίο  θα αποσυμφορησει την υπάρχουσα κατάσταση εφόσον το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί. Πέντε απορριμματοφόρα και έντεκα υπάλληλοι εκ των οποίων οι δυο από τους Μεταξάδες δυσχεραίνουν πολύ την κατάσταση απαγορεύοντας κάποιον ακόμη και να αρρωστήσει αφού έτσι δεν θα μπορέσει να εκτελεστεί κάποιο από τα  προγράμματα. Σε κάθε  έναν από  τους συναδέλφους εργάτες καθαριότητας αναλογεί ένας σεβαστός αριθμός ημερών αδείας τις οποίες θα πρέπει να λάβει το καλοκαίρι για την ξεκούραση και ανασύνταξη των δυνάμεων του όπως άλλωστε δικαιούται.9.    ΕΠΙΔΟΜΑ  176 €
Είναι ένα αίτημα που αφορά  όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του Δήμου Διδυμοτείχου σχετικά με το επίδομα των 176 € που έχουμε κερδίσει εδώ και χρόνια και δικαιούμαστε να παραλάβουμε. Ήδη στον Έβρο όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει καταβληθεί σε υπαλλήλους των Δήμων Ορφέα, Σουφλίου, Ν.Βυσσας και απορούμε πότε θα λάβει απόφαση η Δημοτική Αρχή να το καταβάλει και στους υπάλληλους του Δήμου μας ανακουφίζοντας τον κόσμο της σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να αποδοθεί  το συντομότερο δυνατο. Η βούληση είναι δική σας.Οι  υπάλληλοι του Δήμου- Ακολουθούν υπογραφές

•    Αραμπατζής Δημήτριος
•    Γκογκάκης Αργυριος
•    Δρουγκας Αθανάσιος
•    Ζαφειροπουλος Περικλής
•    Θυμνιούδης Πασχάλης
•    Κωστογλου Δημήτριος
•    Καργιώτης Πασχάλης
•    Κυρούδης Κώστας
•    Καλαιτζοπουλος Δημήτριος
•    Μπογιατζόγλου Ιωάννης
•    Μπάμπας Αθανάσιος
•    Μπουρας Χρήστος
•    Μπουμπουλούδης Γεώργιος
•    Μπακαλιδης Λάμπρος
•    Μπαμπαχιμιδης Φώτης
•    Μελετούδης Δρόσος
•    Μιτιουδης Γιώργος
•    Νικολαιδης Παναγιώτης
•    Πετρακογλου Δημήτριος
•    Παπαδόπουλος Πασχάλης
•    Πολυσόπουλος Δημήτριος
•    Σιμιτσακης Πασχάλης
•    Σιαλαρίδης Δημήτριος
•    Στεφανακακης Αθανάσιος
•    Ταμίας Δημήτρης
•    Τερζίδης Αθανάσιος
•    Τζέλας  Ιωάννης
•    Τζιώρας Σταύρος
•    Τερτσούδης Κώστας
•    Τοπούζης Ιωάννης
•    Τσιακμακούδης Κωνσταντίνος
•    Τσιακαλης Θεόδωρος
•    Χατζηαντωνίου Αντώνιος

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Προς

1.    Δήμαρχο Διδυμοτείχου, κ. Π. Πατσιουρίδη
2.    Επικεφαλή μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χ. Τοκαμάνη
3.    Επικεφαλή ελάσσονος Αντιπολίτευσης, κ. Σ. Σιναπίδη
4.    Δημοτικό Συμβούλιο
5.    Μ.Μ.Ε. Ν.Έβρου

Διαβάστηκε 1124 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 08:58
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter