Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠεριοδεία της Χρυσής Αυγής στον Β. Έβρο. Αντιδράσεις από τους Αντιφασίστες
07
Νοεμβρίου

Περιοδεία της Χρυσής Αυγής στον Β. Έβρο. Αντιδράσεις από τους Αντιφασίστες Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Παρ΄ ολίγον επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και Αντιφασιστών στην Ορεστιάδα.Αντιδράσεις και ίσως επεισόδια θα υπήρχαν το Σάββατο που μας πέρασε στην Ορεστιάδα ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και Αντιφασίστες.Ο λόγος ήταν η παρουσία κλιμακίου της χρυσής αυγής σε πόλεις και χωριά της περιοχής του βόρειου Έβρου.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση ομάδας αντιφασιστών στην περιοχή που ανάρτησαν και πανό στην πλατεία της Ορεστιάδας.
Στον blog της τοπικής οργάνωσης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Χρυσής Αυγής (xa-amthraki.net ) διαβάζουμε για την κίνησή τους αυτή:
Μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση πραγματοποίησε η Τ.Ο Έβρου, το Σάββατο 03.11.2012, σε χωριά του ακριτικού βορείου Έβρου Παρ΄ ολίγον επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και Αντιφασιστών στην Ορεστιάδα.με σκοπό την εκ του σύνεγγυς επαφή με τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και την ενημέρωσή τους για τις θέσεις και τις πολιτικές δράσεις του Κινήματός μας, είτε σε πανελλήνιο επίπεδο είτε σε επίπεδο Π.Ε Έβρου.
Αναλυτικότερα, κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τ.Ο Έβρου αλλά και από άλλες περιοχές του νομού, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Νομαρχιακής μας Επιτροπής Χρήστο Κιτσόπουλο, ξεκίνησε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης με πρώτο προορισμό το χωριό Ορμένιο και ενδιάμεσες διελεύσεις μέσα από τα χωριά Ρίζια, Πλάτη, Βίσσα, Καστανιές και τελικό την κωμόπολη της Ορεστιάδας.
Σε όλα τα χωριά οι συναγωνιστές μας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου και πολλά αντίτυπα της πολλή δημοφιλούς πλέον -σε όλη την Ελλάδα- εφημερίδας μας. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι στους χώρους και τα σημεία που επισκεφθήκαμε είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί μας τα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που καιρό με τον καιρό ολοένα και διογκώνονται, και επίσης να μας καταγγείλουν την εγκατάλειψη που αισθάνονται από την πολιτεία, ειδικά αναφορικά με το καυτό θέμα του λαθροεποικισμού στις περιοχές τους, που έχει πάρει τραγικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις... Από την άλλη, ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος, από την μεριά του Λαϊκού Συνδέσμου, δεν παρέλειψε -στις ενημερωτικές του εισηγήσεις προς τους ντόπιους κατοίκους των χωριών- να σχολιάσει το πρόβλημα τις λαθρομετανάστευσης και στην μεθοδολογία που ακολουθεί το Κίνημά μας (εντός και εκτός Κοινοβουλίου), ώστε αυτό να περιοριστεί. Βέβαια, σχεδόν άπαντες μπορούν να κατανοήσουν πως το μέγα ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι καθαρά πολιτικό, κι’ ότι επιπλέον (προ)απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση για να επιλυθεί, κάτι που στα σίγουρα δεν υπάρχει από την πλευρά της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης...
Παρ΄ ολίγον επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και Αντιφασιστών στην Ορεστιάδα.Τέλος, να αναφερθεί πως ξεχωριστός προορισμός του κλιμακίου μας, στην μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση του Σαββάτου, αποτέλεσε το χωριό Φυλάκιο. Κι’ αυτό, γιατί σε αυτήν την περιοχή του Έβρου υπάρχει Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών, το οποίο -απ’ ότι τα φαινόμενα καταμαρτυρούν- πρόκειται πολύ σύντομα να διευρυνθεί και να γεμίσει με ακόμη περισσότερους λαθροεποίκους... Αφού, λοιπόν, παραμείναμε για εύλογο χρονικό διάστημα έξω από τον χώρο φύλαξης, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ψάλαμε όσο πιο βροντερά μπορούσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Θράκη, η Μεγάλη Γη μας, θα παραμείνει ελληνική εις πείσμα όλων αυτών που επιχειρούν -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- να την αποσχίσουν από την αγκαλιά της Μητρός Ελλάδος.

Οι Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες Ορεστιάδας ανάρτησαν κείμενο στο athens.indymedia.org, όπου και αναφέρουν:
Σαββατο 3 Νοέμβρη ώρα 23.00, Ορεστιάδα
Περιμέναμε εδώ και μήνες να εμφανιστεί το αυγό του φιδιού και στην πόλη μας για να το τσακίσουμε πριν εκκολαυθεί. Τελικά Παρ΄ ολίγον επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και Αντιφασιστών στην Ορεστιάδα.αβγό δεν εμφανίστηκε, σκάσανε μύτη τα φίδια με μορφή και τακτική κότας. Εννιά αυτοκίνητα, με οδηγό μια μαφιόζικου τύπου mercedes με σαλονικιότητες πινακίδες ακολουθούμενη από άλλο ένα σαλονικιότικο όχημα, 2 καβαλιότικα,2 αλεξανδρουπολίτικα και 2 ορεστιαδίτικα, έχοντας ανοιχτά παράθυρα και ανεμίζοντας σημαίες ελληνικές, χρυσαυγίτικες και μία του ελληνικού ναυτικού με σβάστιγα στο κέντρο, κάνανε μια ανούσια βόλτα σε κάποια χωριά και στην πόλη της Ορεστιάδας. Λέμε ανούσια γιατί η πομπή θύμιζε περισσότερο πομπή γάμου(σε μερικά σημεία ακούστηκαν και οι παραδοσιακές κόρνες) παρά παρέμβαση τύπου νύχτας κρυστάλλων και μεγάλων μαχαιριών της ΧΑ, από αυτές που συνηθίσαμε να βλέπουμε στα ΜΜΕξαπάτησης. Κότες και δειλοί όπως πάντα επιλέξανε να μοιράσουνε κάποια φυλλάδια σε μερικά παππούδια των χωριών και στην Ορεστιάδα δεν κάνανε ούτε στάση να τα πούμε από κοντά. Ευτυχώς για αυτούς και δυστυχώς για εμάς δεν τους προλάβαμε ,παρά το άμεσο και αυθόρμητο «σύρμα» που έπεσε στους αντιφασίστες της πόλης και τελικά το μόνο που έγινε ήταν να εξασκίσουμε τα αντανακλαστικά, την ταχύτητα και τις φωνές μας παραμένοντας ένα 40λεπτο σχτην πλατεία και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και συνθήματα κατά των μπάτσων που κάθοντας και μας έβγαζαν φωτογραφίες να γράφουμε ένα πρόχειρο πανό με σπρέι, μπροστά στα μούτρα τους.
Εμείς είμαστε εδώ, δεν κρυβόμαστε πίσω από φιμέ τζάμια και στολές. Εννοείται πως αυτή η πόλη δεν μας χωράει και τους δύο. Ξέρουν ποιοι είμαστε, ας έρθουν να μας βρούνε, αλλιώς θα τους βρούμε εμείς.
ΟΥΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες Ορεστιάδας

 

Διαβάστηκε 1118 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 09:12
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter