Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΡώσικο υποπροξενείο θα ανοίξει στην Αλεξανδρουπολη
26
Οκτωβρίου

Ρώσικο υποπροξενείο θα ανοίξει στην Αλεξανδρουπολη Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ρώσικο υποπροξενείο θα ανοίξει στην ΑλεξανδρουποληΟ Υπουργός εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα της γραφειοκρατικής καθυστέρησης που έχει διαπιστωθεί στο αίτημα από τον περασμένο Δεκέμβριο της Ρωσία για την ίδρυση Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη με περιφέρεια δικαιοδοσίας την ΑΜΘ,

προκειμένου να ελαφρυνθεί και να αποσυμφορηθεί ο φόρτος εργασίας του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι το ΥΠΕΞ  με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη σημασία της περιοχής, αλλά και την ανάγκη περαιτέρω προώθησης των αρίστων διμερών σχέσεων με τη Ρωσία, εξέτασε κατά προτεραιότητα το ρωσικό αίτημα και προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν η απαιτούμενη έγκριση της χώρας μας για την ίδρυση του Ρωσικού Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη. Και σημειώνει κλείνοντας ο κύριος Υπουργός ότι ήδη οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και έχει ενημερωθεί σχετικώς η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ΄ αριθμ. 2121 από 25/9/2012 Ερώτηση του Βουλευτού κ. Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο θεσμός των Επιτίμων Προξενείων είναι αρχαιότατος και αναμφισβήτητα συμβάλλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Η Ρωσία διατηρεί στη χώρα μας ήδη τέσσερεις Επίτιμες Προξενικές Αρχές, στο Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Λαμία και την Πάτρα πέραν, βεβαίως, του Εμμίσθου Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρωσία ζήτησε την ίδρυση Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, με περιφέρεια δικαιοδοσίας την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ώστε να ελαφρυνθεί ο φόρτος εργασίας του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.


Το Υπουργείο Εξωτερικών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη σημασία της περιοχής, αλλά και την ανάγκη περαιτέρω προώθησης των αρίστων διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία, εξέτασε κατά προτεραιότητα το ρωσικό αίτημα και προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες ούτως ώστε να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να δοθεί το ταχύτερο δυνατόν η απαιτούμενη έγκριση της χώρας μας για την ίδρυση του ρωσικού Επιτίμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη.Ήδη οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και έχει ενημερωθεί σχετικώς η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.


ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΑΘΗΝΑ 18-10-2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

faros24.gr

Διαβάστηκε 575 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 18:25
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter