Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΈνταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο.
26
Ιουλίου

Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο. Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο.Ένταση υπήρξε στην χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου . Η συνεδρίαση του συμβουλίου ήταν έκτακτη και αφορούσε το χρόνιο πρόβλημα της πόλης που είναι η έλλειψη του νερού. Στην συνεδρίαση ήταν παρών και αρκετοί πολίτες που ήθελαν να υποβάλλουν τα παράπονά τους.

Στην συνεδρίαση ήταν και ο περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κος Γιαννακίδης σε μια προσπάθεια να δώσει και αυτός λύσεις για το πρόβλημα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ κ. Ρήγα για τα προβλήματα που αφορούν το δίκτυο και την έλλειψη του νερού. Επισήμανε ότι η έλλειψη νερού οφείλεται στα συχνά σπασίματα λόγω παλαιότητας του δικτύου καθώς επίσης και στην αλόγιστη χρήση του αγαθού. Επισήμανε ότι βάση των μετρήσεων της υπηρεσίας τα λίτρα νερού που μεταφέρονται καθημερινά είναι ικανά να εξυπηρετήσουν μια πόλη των 100.000 κατοίκων και δεν φτάνουν για το Διδυμότειχο και τα χωριά, που σημαίνει ότι κάπου χάνεται το νερό. Προσπάθησε να προτείνει λύσεις όπως η κατασκευή νέων και μεγαλύτερων δεξαμενών αποθήκευσης του νερού καθότι οι υπάρχουσες αδειάζουν μέσα σε σαράντα πέντε λεπτά με αποτέλεσμα όταν για μια βλάβη, χρειάζεται η υπηρεσία 2-3-4 ώρες να την επισκευάσουν  να μένει η πόλη χωρίς νερό για ώρες ολόκληρες μέχρι να ξαναγεμίσει το δίκτυο.
Ο λόγος δόθηκε στον περιφερειάρχη κ Γιαννακίδη ο οποίος ανάφερε ότι η περιφέρεια δεσμεύεται για την παροχή χρημάτων,Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο. όσων και αν χρειαστούν για να λυθεί για πάντα το πρόβλημα του νερού στο Διδυμότειχο. Να κατατεθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου οι μελέτες για να προχωρήσει η χρηματοδότηση και τα έργα.
Στην συνέχεια οι πολίτες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο αφορά την έλλειψη του νερού. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά ενός πολίτη όπου είπε: τους τελευταίους πέντε μήνες είμαστε πενήντα πέντε ημέρες χωρίς νερό. Επίσης άλλος πολίτης αναφέρθηκε στα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΥΑΔ σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το πρόβλημα επίσης είναι ακόμη πιο έντονο, στην περιοχή του Καλέ, όπου σύμφωνα με μια συμπολίτισσά μας  οι ημέρες χωρίς νερό σε αυτή την περιοχή είναι ακόμη περισσότερες. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ απάντησε για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής ότι σε σχέση με τις γείτονες πόλης είμαστε σε καλύτερο καλύτερο επίπεδο. Επισημάνθηκε από πολίτη μας ότι κατά την διάρκεια της διακοπής του νερού, εάν κάποια βρύση είναι ανοιχτή μέσα στο σπίτι το ρολόι της παροχής νερού γράφει κανονικά σαν να περνάει νερό λόγω του αέρα που κινείται μέσα στις σωληνώσεις. Το λόγω πήρε ο κ. Δήμαρχος και είπε ότι θα κοιτάξουν το θέμα ώστε οι δυο περιοχές όπου υπάρχει το πρόβλημα, δηλαδή ο συνοικισμός και ο Καλές να υπάρξουν κάποιες ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΔ.
Σε όσα αναφέρθηκε ο κ. Ρήγας για την παλαιότητα του δικτύου της πόλης απάντησε ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παπατσαρούχας ο οποίος επισήμανε ότι το δίκτυο στην πόλη είναι φτιαγμένο πριν από λίγα χρόνια αλλά η ΔΕΥΑΔ δεν φρόντισε να συνδέσει κάποιες περιοχές της πόλης σ΄ αυτό το δίκτυο τόσα χρόνια. Στο δίκτυο αυτό έχει προβλεφθεί η περίπτωση βλαβών και έχουν τοποθετηθεί κλειδιά ώστε να κλείνει το νερό μόνο στην περιοχή της βλάβης, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός κλειστού κυκλώματος νερού για να λύσει το πρόβλημα του Καλέ.  Τώρα σε περίπτωση βλάβεις, η ΔΕΥΑΔ αναγκάζεται να κλείσει το νερό σε όλη την πόλη, να αδειάσει το δίκτυο από τους κρουνούς με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές ώρες να ξαναγεμίσει το δίκτυο. Επίσης πρότεινε σαν άμεση λύση την μείωση της συστολής των σωληνώσεων στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ώστε να ανέβει η πίεση στις περιοχές που βρίσκονται ψηλά και έχουν το πρόβλημα.
Από ότι φάνηκε από την συνεδρίαση οι πολίτες του Διδυμοτείχου έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους, δήλωσαν ότι δεν πάει άλλο, και ότι αυτά τα προβλήματα οδηγούν στον μαρασμό του Διδυμοτείχου καθώς και στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας στο επίπεδο τριτοκοσμικής χώρας όταν δεν μπορούν να μας παρέχουν το βασικότερο αγαθό όπως είναι το νερό. 
Από ότι φάνηκε λύσεις υπάρχουν. Και μακροπρόθεσμες και άμεσες.

Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο. Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο.

Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο. Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο.

Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο. Ένταση στο έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για το νερό στο Διδυμότειχο.

Διαβάστηκε 1306 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 10:52
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter