Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Φεβρουαρίου

Παραβατική συμπεριφορά λαθρομεταναστών Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

paravatiki-syberifora-lathrometanastonΜε το παρόν έγγραφο  μας , ερχόμεθα να σας επισημάνουμε  τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, στους χώρους κράτησης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Α.Δ Ορεστιάδας και ιδίως αυτών  του Τ.Σ.Φ. Φυλακίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα  προβλήματα,

καθώς γίνονται έρμαιο  στην...παραβατική  συμπεριφορά των κρατουμένων παράνομων μεταναστών, χωρίς καμιά σχεδόν προστασία, με αποτέλεσμα η εκτέλεση της εργασίας  τους να γίνεται επικίνδυνοι  με πλείστες όσες συνέπειες.
Είναι  γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες επιδεικνύουν τόσο μεταξύ τους όσο και προς τους εκτελούντες εκεί υπηρεσία συναδέλφους  μας συμπεριφορά η οποία  εμπίπτει στα πλαίσια της κείμενης  ποινικής νομοθεσίας (εξυβρίσεις, φτυσίματα, φθορά εγκαταστάσεων και αντικειμένων , αλλά  και πέταμα φαγητού και νερού).   Η ποινικά αυτή κολάσιμη συμπεριφορά,  δεν ελέγχεται  σύμφωνα με τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και μαζί με την έλλειψη του αντίστοιχου των φυλασσόμενων αριθμού αστυνομικών υπαλλήλων δημιουργεί  πίστη  στους  κρατουμένους, ότι δεν είναι  δυνατόν να υποστούν καμμία κύρωση, με άμεσο αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και στην εντύπωση που δίνεται στους κρατουμένους για την Ελληνική πολιτεία.
Τα ανωτέρω αναφερόμενα τεκμηριώνονται μέσα από την καθημερινή επαφή,στους  συγκεκριμένους  χώρους  των μελών μας και μετά  από επανηλλημένες υποδείξεις τους, πρός αποτροπή φαινομένων όπως τα παρατηρούμενα άλλα και αυτά που μεταβεβαιότητας θα επακολουθήσουν με σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στήν υπηρεσιακή κατάσταση άλλα και σ’αυτήν την προσωπική ακεραιότητα και υγεία τόσο των συναδέλφων (και των οικογενειών τους) όσο και των «φυλασσόμενων» .
Προτείνουμε:

Να ακολουθείτε  άμεσα  η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, σε όλες  τις περιπτώσεις  που οποιοσδήποτε κρατούμενος υποπίπτει σε ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά, τόσο έναντι των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και προς συγκρατούμενο του, αλλά και φθοράς των υπηρεσιακών εγκαταστάσεων.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβατικής  συμπεριφοράς και τεκμηρίωσης αυτής οι παραβαίνοντες να μην μεταφέρονται στον ίδιο χώρο κράτησης αλλά σε διαφορετικό ειδικό διαμορφούμενο χώρο για τις περιπτώσεις αυτές.
Πιστεύουμε ότι αναφέροντας τα ποιό   πάνω προβλήματα αποφεύγονται έκρυθμες καταστάσεις  υποστηρίζοντας  το κύρος των μελών μας, το κύρος του οργανισμού μας αλλά κυρίως το κύρος της ιδίας μας της χώρας .


Ο                            Για  το  Δ.Σ.                                      O
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ  Παντελής                                                       ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ  Βασίλειος

 

Διαβάστηκε 1146 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 22:13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net