Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΓκάζι για τον κάθετο άξονα του Έβρου
13
Δεκεμβρίου

Γκάζι για τον κάθετο άξονα του Έβρου Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ξεκινούν και πάλι εντός των επόμενων ημερών οι εργασίες στο πολυσυζητημένο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες, του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στον Έβρο. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και προβλήματα με τον προηγούμενο εργολάβο του έργου, τελικά αναδείχθηκε νέα εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την

αποπεράτωσή του, κάτι που αποτελεί όχι απλώς πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά ακόμη και «ζήτημα ζωής ή θανάτου» για ορισμένους. Το καλό αυτό νέο ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Αναστάσιος Μουρατίδης, σε συνάντηση εργασίας που είχε χθες στην Αλεξανδρούπολη, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη, μαζί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, με θέμα τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση έργων της Εγνατίας Οδού στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κι έχουν σχέση με τις οδικές υποδομές ευθύνης της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ήταν:
α) το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες του οδικού άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο
β) το τμήμα Αρδάνιο – Σουφλί του οδικού άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο
γ) η κατασκευή νέων κόμβων στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής και στο ύψος του οικισμού των Δικέλλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης
δ) η κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου που θα διασυνδέει τη Δράμα με την Καβάλα
ε) η ενεργοποίηση κατασκευής του Διευρωπαϊκού Οδικού Άξονα Ε22 (πρώην Ε61) που διέρχεται από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας.

Μάνδρα-Ψαθάδες
Για το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες έγινε υποκατάσταση αναδόχου τις προηγούμενες μέρες και η χρονική δέσμευση για την ολοκλήρωση του έργου θα είναι μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον κ. Μουρατίδη, το έργο, εφόσον δεν προκύψουν άλλα προβλήματα, θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012, δίνοντας στην περιοχή έναν ασφαλή δρόμο.
«Είναι ένα έργο που έχει βασανίσει πάρα πολύ και την ΕΓΝΑΤΙΑ και τον νομό Έβρου, αλλά όχι μόνο, και τους ταξιδιώτες και τους διερχόμενους μεταφορείς. Ένα έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2004 και δυστυχώς μέχρι σήμερα δε έχει ολοκληρωθεί. Η ΕΓΝΑΤΙΑ μέσα στο 2011 κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο κατασκευαστή και ήδη μετά από συντονισμένες ενέργειες και της ΕΓΝΑΤΙΑ και της Περιφέρειας η οποία χρηματοδοτεί το έργο φτάσαμε σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση εντός των επομένων ημερών να υπογράψουμε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος του κάθετου άξονα. Είναι ένα οδικό τμήμα του κάθετου άξονα ιδιαίτερα σημαντικό από πλευράς οδικής ασφάλειας, θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς τα γνωρίζουμε όλοι και με τα πρόσφατα ατυχήματα που έγιναν. Ο στόχος είναι στο τέλος της επόμενης χρονιάς αυτό το τμήμα να έχει ολοκληρωθεί».
Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε σχετικά «Πριν από λίγες μέρες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη για την υποκατάσταση του αναδόχου του έργου Μάνδρα – Ψαθάδες. Ήταν μια προσπάθεια η οποία τελεσφόρησε. Θέλω να δηλώσω ότι όταν έδωσα τη σύμφωνη γνώμη υπήρχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, γιατί προσπαθήσαμε μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, να βρούμε την πιο ενδεδειγμένη και σε χρόνο λύση, γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο δρόμο. Ήδη η ΑΕΓΕΤ έχει προσκληθεί για την προσυπογραφή, σε λίγες μέρες θα μπουν και οι τελικές υπογραφές, και θα δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνο το κομμάτι, που επαναλαμβάνω εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών».

Αρδάνιο - Σουφλί
Αναφορικά με το τμήμα Αρδάνιο – Σουφλί οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, οι εκταμιεύσεις πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις, και αναμένεται εντός του 2012  να προκύψει ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του. Στη σύσκεψη έγινε αναφορά και σε προτάσεις περαιτέρω αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αρδανίου – Ορμενίου, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από τον Δήμο Σουφλίου να μελετηθεί αν μπορεί να μεταφερθεί ο σιδηρόδρομος έξω από το Σουφλί.
Σχετικά με αυτό ο κ. Μουρατίδης δήλωσε πως εξετάζεται η προοπτική μιας αναβάθμισης του εν λόγω τμήματος προς όφελος και της κυκλοφοριακής λειτουργίας και της οδικής ασφάλειας, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Εγνατίας.
«Νομίζω, ότι θα είναι, θα τολμούσα να πω, μια πολύ ριζοσπαστική καινοτομία στον κάθετο άξονα η οποία θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι, Αρδάνιο – Σουφλί, κυρίως από πλευράς οδικής ασφάλειας. Λάβετε υπόψη ότι κατασκευάζουμε ένα ολοκαίνουργιο έργο σήμερα, το οποίο όμως από πλευράς επικινδυνότητας παραμένει ένα έργο αμφίβολης αξίας, ως προς την αποτελεσματικότητά του, δεδομένου ότι δεν έχει χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθούμε να επιλύσουμε σήμερα και να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά το δρόμο ούτως ώστε να γίνει απόλυτα ασφαλής και λειτουργικός».

Κόμβοι σε Δίκελλα και ΒΙΠΕ Κομοτηνής
Για το θέμα των νέων κόμβων σε ΒΙΠΕ Κομοτηνής και Δίκελλα ο κ. Μουρατίδης σημείωσε πως η Εγνατία έχει αναθέση το ζήτημα σκοπιμότητας και κατασκευασιμότητας νέων κόμβων σε εμπειρογνώμονες καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι διερεύνησαν το θέμα για όλο το μήκος του άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ σε βάθος, και με σκεπτικό βέβαια αν είναι σκόπιμοι και κυκλοφοριακά νέοι κόμβοι, αν είναι κατασκευάσιμοι, και από πλευράς οικονομικής, τεχνικής, αλλά και περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
«Εκεί που έχουμε μια σχετικώς θετική γνωμοδότηση, σχετικώς λέω γιατί οι καθηγητές ήταν αρκετά επιφυλακτικοί στις κρίσεις τους, είναι ο κόμβος της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και η είσοδος προς την Εγνατία των Δικέλλων. Θα δρομολογήσουμε και για αυτές τις δύο περιπτώσεις τη μελετητική ολοκλήρωση για τα Δίκελλα και την κατασκευή και για τους δύο κόμβους».
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είπε σχετικά με τα άλλα δύο μεγάλα έργα στην Περιφέρεια: «Ήδη έχουμε συναποφασίσει ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα υπάρχει απόφαση και ένταξη της χρηματοδότησης μελέτης 5 εκατ. ευρώ ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου που θα διασυνδέει τη Δράμα με την Καβάλα, θα είναι δηλαδή η διέξοδος της Περιφέρειάς μας προς τον Ευρωπαϊκό Άξονα 4 με την Κεντρική Ευρώπη. Επίσης, συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να δούμε τη μελετητική ωριμότητα και το χρονοδιάγραμμα ώστε να ξεκινήσει η ενεργοποίηση - κατασκευή του Ε61 ή Ε22, ένα διαχρονικό αίτημα και της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της ΠΑΜΘ. Έχουμε πει, μέσα στη μελέτη που θα δημοπρατήσει η Εγνατία, θα συμπεριλάβει το μελετητικό κομμάτι του έργου το οποίο δεν έχει ακόμη μελετηθεί για να έχουμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο πλήρη μελετητική ωριμότητα για τα διευρωπαϊκά δίκτυα».

gnomionline.gr

 

Διαβάστηκε 2341 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 21:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter