Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔημοσχακης:ΠΟΛΥΤΙΜΟ & ΥΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΠΌΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!
09
Φεβρουαρίου

Δημοσχακης:ΠΟΛΥΤΙΜΟ & ΥΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΠΌΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

ΠΟΛΥΤΙΜΟ & ΥΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΠΌΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!

 

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΑΑΕ

 

Με επιστολή του προς το Προεδρείο & τα Μέλη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) την οποία γνωστοποίησε & στην Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Ν.Κεραμέως & Α.Συρίγο, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Αν.Δημοσχάκης θέτει το ζήτημα της σπουδαιότητας του πορίσματος που αναμένεται από την Ανεξάρτητη Αρχή για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου. 

 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι διαβουλεύσεις έχουν εκκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και η τοπική κοινωνία αναμένει εναγωνίως το πόρισμα σχετικά με την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής από Παράρτημα σε  αυτόνομο Τμήμα και την υπαγωγή της στο φυσικό της χώρο που δεν είναι άλλο από το ΔΠΘ!

 

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η ολοκληρωμένη πρόταση του  περιλαμβάνει την δημιουργία στο Διδ/χο, πέμπτης έδρας του ΔΠΘ  με την ίδρυση της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας, στην οποία θα υπάγεται το Τμήμα Νοσηλευτικής, το προτεινόμενο Τμήμα Εργοθεραπείας καθώς & το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας όπως εισηγείται η Σύγκλητος του ΔΠΘ.

 

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα την συλλειτουργία της Σχολής με τον Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο σταδιακά αποκτά όλα τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά προκειμένου να αποτελέσει ιδανικό εκπαιδευτικό πεδίο για τους σπουδαστές της Σχολής.

 

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρεται στο επισυναπτόμενο στην επιστολή  ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ του Νομού, το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με αρμόδιους καθηγητές κι επιστήμονες & απλούς πολίτες!

 

Τονίζει δε ότι αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ισόρροπης ανάπτυξης εκπαιδευτικών δομών στην περιοχή, οι οποίες θα συμβάλλουν στην απολύτως απαραίτητη πληθυσμιακή θωράκισή του.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

 

ΘΕΜΑ : Νοσηλευτική Σχολή ΔΠΘ στο Διδυμότειχο

 

Αξιότιμε Πρόεδρε, Εκλεκτά Μέλη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης,

 

Η αποστολή της Εθνικής Αρχής την οποία συγκροτείτε έχει θεμελιώδη σημασία για την ίδρυση, αξιολόγηση & αναβάθμιση νέων και υπαρχουσών δομών εκπαίδευσης στην Χώρα μας.

 

Εκτιμώ ότι στο έργο αυτό χρησιμοποιείτε τεχνογνωσία, επιστημονικά εργαλεία αλλά και την γνωμοδότηση της επιστημονικής κοινότητας  που συνηγορούν ή όχι για την χωροθέτηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά τη Χώρα.  

 

Γνωρίζετε στην πόλη του Διδ/χου υφίσταται η εκκρεμότητα  που σχετίζεται με την λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής ή αναβάθμιση αυτής από Παράρτημα σε  αυτόνομο Τμήμα και η υπαγωγή της στο φυσικό της χώρο που δεν είναι άλλο από το ΔΠΘ!

 

Οι διαβουλεύσεις έχουν διαρκέσει πέραν των δυο ετών & η γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ θα αποτελέσει τον οδηγό για την σχετική απόφαση, εφόσον θα τεκμηριώσει την βιωσιμότητα και την μακροημέρευση της πολύπαθης Σχολής αλλά & περιοχής!!

 

Η ολοκληρωμένη πρότασή μου, (συμπεριλαμβάνεται στο Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης του Έβρου) περιλαμβάνει την δημιουργία στην πόλη των Κάστρων πέμπτης έδρας του ΔΠΘ  με την ίδρυση, της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας, στην οποία θα υπάγεται το Τμήμα Νοσηλευτικής, το προτεινόμενο Τμήμα Εργοθεραπείας καθώς & του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας όπως εισηγείται το ΔΠΘ με την Σύγκλητο..

 

Επί πλέον υπογραμμίζω ότι η λειτουργία της Νοσηλευτικής επί 15 χρόνια στο Διδ/χο έχει ταυτιστεί με την κοινωνία & συνδεθεί με την εύρυθμη λειτουργία του τοπικού Νοσοκομείου το οποίο είναι επιφορτισμένο με την παροχή υγείας στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο.

 

Εξασφαλίστηκε η αυτονομία του, ο δε πρόσφατος χαρακτηρισμός του σε ΑΓΟΝΟ τύπου Α’ το κατέστησε ιδανικό εργασιακό προορισμό & με την επικείμενη έγκριση του Κανονισμού αύξησης κλινών (από 120 σε 156) & όχι μόνον, ανοίγει ο δρόμος  ώστε να αποτελέσει μοναδικό εκπαιδευτικό πεδίο για τους σπουδαστές της Σχολής.

 

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν στην   Πρόσφατη  συνάντηση μου με τον Πρόεδρο κ.Π.Μήτκα παρουσία του Δημάρχου Διδ/χου κ.Ρ.Χατζηγιάννογλου με αποτέλεσμα να αναμένουμε με ενδιαφέρον & αγωνία την σχετική γνωμάτευση η οποία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της περιοχής.

 

Υπενθυμίζω ότι η Θράκη και ιδιαίτερα ο  Ν.Έβρου όπου δραστηριοποιείται  το ΔΠΘ και τα τμήματα αυτού, αποτελούν ένα  επιτυχημένο δείγμα αποκέντρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης, μια αποκέντρωση που σχετίζεται με τα ιστορικά, γεωγραφικά, εθνικά, πληθυσμιακά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

 

Στο προαναφερόμενο ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (επισυνάπτεται) το οποίο έχω καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στην Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης προτείνω και τεκμηριώνω την ίδρυση τμημάτων κατά μήκος του Νομού Έβρου σε αντιστοίχιση αυτού της γειτονιάς μας.

 

Το σχέδιο μελετήθηκε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς καθηγητές και συντάχθηκε με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες, τις ιδιομορφίες της περιοχής και την απαιτούμενη πληθυσμιακή θωράκιση του νομού.

 

Οι αποφάσεις που η επιστημοσύνη και η εξειδίκευσή σας υποδεικνύουν,  οφείλουν να συνυπολογίζουν ότι η Χώρα μας έχει ιδιαίτερες και μεγαλύτερες ευαισθησίες σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου στοργικά θα πρέπει να στραφεί το αναπτυξιακό/εκπαιδευτικό ενδιαφέρον!

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Πιστεύω ότι υπάρχει πλήρης αντίληψη της σοβαρότητας της αποστολής σας καθώς και των συνεπειών στην πορεία της Χώρας μας και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών.

 

Όπως γνωρίζετε  η Πατρίδα μας έχει  ευαισθησίες σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα έπρεπε από ΧΘΕΣ να στραφεί το αναπτυξιακό/εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και είμαι σίγουρος ότι οι αποφάσεις σας θα είναι ως εκ της ευαίσθητης επιστημοσύνης σας, εναρμονισμένες με αυτές τις στοργικές & οραματικές πολιτικές.

 

Η ιστορία θα μας κρίνει από  το αποτέλεσμα  αλλά κυρίως από τις προσπάθειες που καταβάλλαμε να θωρακίσουμε τον ακριτικό Νομό που αποτελεί τον πυλώνα της Ελλάδας.

 

Εκεί στο σταυροδρόμι Βορρά & Νότου,  Ανατολής & Δύσης, εκεί όπου συναντώνται δυο Θρησκείες & τρεις Πολιτισμοί!!

 

Παραμένω στην διάθεσή σας και προσδοκώ την ευρύτερη συνεργασία για το καλό του Έβρου, της Θράκης & της Χώρας!!

 

Διαβάστηκε 298 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter