Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το Διεθνές Παν/μιο Στο Δημοκρίτειο πρότεινε ο υφ. Παιδείας Μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το Διεθνές Παν/μιο Στο Δημοκρίτειο πρότεινε ο υφ. Παιδείας
28
Σεπτεμβρίου

Μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το Διεθνές Παν/μιο Στο Δημοκρίτειο πρότεινε ο υφ. Παιδείας

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

"Για να διασφαλιστούν τα ακαδημαϊκά εχέγγυα για τη λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, μία λύση θα ήταν η διοικητική μεταφορά του τμήματος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όπου λειτουργεί ως παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και να λειτουργήσει ως αυτοτελές Τμήμα".Την εισήγηση αυτή  έκανε ο υφυπουργός Παιδείας , αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Βασίλης Διγαλάκης στη σημερινή  συνάντηση         με τους Βουλευτές Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, μετά από αίτημά τους .

Η προτεινόμενη αυτή λύση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός,  θα συζητηθεί με τις Συγκλήτους των δύο ΑΕΙ και θα ζητηθεί και σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την ακαδημαϊκή λειτουργία του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής άμεσα από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Όπως τόνισε ο   υφυπουργός γνώμονας της πολιτικής ηγεσίας του  υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίχως εκπτώσεις, με σεβασμό στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κοινό μέλημα αποτελεί η ενίσχυση της περιοχής του Βόρειου Έβρου και συνολικά της Θράκης, στο ακαδημαϊκό πεδίο και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης.

 

.esos.gr

Διαβάστηκε 1016 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net