Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑπολογισμός της Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 6-9-2020.
Απολογισμός της Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 6-9-2020. Απολογισμός της Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 6-9-2020.
07
Σεπτεμβρίου

Απολογισμός της Σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, της 6-9-2020.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με θέμα τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας, της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης,  Αναστασία Γκαρά και δια αντιπροσώπου o κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης,   ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος (Δήμαρχος Ορεστιάδος), ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης και ασφαλώς ο υποφαινόμενος ως Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Άπαντες οι ανωτέρω αποτελούν την Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου.
Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή. Η επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα ότι παρήλθε άπρακτος ο χρόνος μετά την πρώτη συνάντηση της επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας και ότι το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου επείγει για το τρέχον έτος.

Ακολούθως η επιτροπή αποφάσισε ότι άμεσα θα πρέπει να προγραμματιστεί επίσκεψη στον Υφυπουργό Παιδείας κ Διγαλάκη, με αντιπροσωπεία και συνέταξε υπόμνημα, αιτούμενη συνάντηση με θέματα:

1. Την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την διάθεση επειγόντως του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού  δια το τρέχον έτος και εν τοις εφεξής.
2. Τη δημιουργία Σχολής με έδρα το Διδυμότειχο και με υπαγόμενα σ’ αυτή, το τμήμα Νοσηλευτικής και έτερα ακόμα παρεμφερή τμήματα.
3. Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.
Για την ενίσχυση των θέσεων της επιτροπής ο Δήμος Διδυμοτείχου, δεσμεύτηκε ενώπιον της επιτροπής για την δική του συνεισφορά προς την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. Ο Δήμος Διδυμοτείχου:

-δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον κτίρια, πέραν των υπαρχόντων, για τις στεγαστικές ανάγκες της προταθείσης για ίδρυση Σχολής.
-δεσμεύεται να παραχωρήσει ανάλογη έκταση για τη δημιουργία υποδομών, που είναι απαραίτητες για την αυτοδύναμη, ενοποιημένη και ομογενοποιημένη λειτουργία του Ιδρύματος.
-προτίθεται να συμβάλει στη διευκόλυνση του προσωπικού της σχολής κατά την διαμονή τους στο Διδυμότειχο.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα και συνυπογράφονται ως ακολούθως.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Διαβάστηκε 539 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 09:50
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter