Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020  ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
25
Μαΐου

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ακόμα μια ακατανόητη υποβάθμιση της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Άλλο ένα καίριο πλήγμα για την προοπτική της βιωσιμότητάς της στο μέλλον. Πέρυσι η χωρίς προηγούμενο, έξω από κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο ένταξή της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη 400 χλμ. και πλέον μακριά και η υποβάθμισή της από Τμήμα σε Παράρτημα, μοναδική πατέντα και αυτή σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα.

 Φέτος μια απρόσμενη και άδικη μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά το ήμισυ.
Άραγε μέχρι που έχουν σκοπό να φτάσουν την απαξίωσή της;
Τί θέλουν να πετύχουν με τον τρόπο αυτό, την αυτοκατάργησή της;
Μήπως μέσω της διαδικασίας αυτής στοχεύουν να υλοποιήσουν τη μεταφορά της στην αχόρταγη Αλεξ/πολη, που δεν σταματάει να διεκδικεί τα πάντα, ακόμα και αυτά που δεν της ανήκουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της ηγεμονικής συμπεριφοράς της και δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες υποβάθμισης και ερημοποίησης στο εσωτερικό του εθνικά ευαίσθητου Βόρειου Έβρου;

Αυτό όμως δεν θα συμβεί ποτέ και για κανένα λόγο, ας συμβιβαστούν και ας το αποδεχτούν λοιπόν όλοι, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. 
ΆΜΕΣΑ, το αργότερο μέσα στο επόμενο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου 2020, οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να θέσει ένα αίσιο τέλος σε αυτή την βασανιστική και πολύχρονη εκκρεμότητα, αποφασίζοντας και δημοσιεύοντας σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, την ίδρυση νέας «Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας» (ΣΕΕΥΠ) όπου θα υπάγεται η υφιστάμενη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου ως Τμήμα και την ένταξη τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) δηλ. στο φυσικό της γεωγραφικό και ακαδημαϊκό χώρο, ορίζοντας παράλληλα έτσι με τον τρόπο αυτό το Διδυμότειχο ως την 5η έδρα του ΔΠΘ.

Είναι αδύνατο πραγματικά να κατανοήσει κάποιος πως μια μείωση κατά 50% του αριθμού των εισακτέων στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, που από τους 255 εισακτέους πέρυσι να έχουν καθορισθεί στους 128 εισακτέους φέτος, η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Παιδείας να θεωρείται ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, όταν μάλιστα αυτή συμβαίνει να είναι και η μοναδική μείωση του αριθμού των εισακτέων από όλα τα Τμήματα των ΑΕΙ πανελλαδικά.
Εδώ πραγματικά η κοινή λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια της, αδυνατώντας να κατανοήσει τον αδόκιμο χαρακτηρισμό «ελπιδοφόρο μήνυμα».

Αν μη τι άλλο πρέπει να σταματήσουν και οι δηλώσεις του τύπου «οι εισακτέοι μειώθηκαν φέτος σε όλες τις Νοσηλευτικές της Ελλάδος και μάλιστα ότι σε αυτή της Πάτρας έχουν μειωθεί κατά 50 με 60 εισακτέους».

 Όλα αυτά βέβαια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθόσον οι 127 εισακτέοι που μειώθηκαν από τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου κατανεμήθηκαν αναλογικά στις υπόλοιπες 8 Νοσηλευτικές της Ελλάδος, με αποτέλεσμα όλες αυτές να αυξήσουν τον αριθμό των εισακτέων τους.
Και για το αληθές του λόγου, αυτή η κατανομή έχει όπως παρακάτω:
Νοσηλευτική Αθηνών από 126 εισακτέοι το 2019 σε 159 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 33 εισακτέους.
Νοσηλευτική Ηρακλείου από 155 εισακτέοι το 2019 σε 166 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 11 εισακτέους.
Νοσηλευτική Αιγάλεω από 184 εισακτέοι το 2019 σε 221 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 37 εισακτέους.
Νοσηλευτική Λάρισας από 160 εισακτέοι το 2019 σε 164 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 4 εισακτέους.
Νοσηλευτική Ιωαννίνων από 220 εισακτέοι το 2019 σε 227 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 7 εισακτέους.
Νοσηλευτική Πατρών από 200 εισακτέοι το 2019 σε 209 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 9 εισακτέους.
Νοσηλευτική Τρίπολης από 163 εισακτέοι το 2019 σε 177 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 14 εισακτέους.
Νοσηλευτική Θεσσαλονίκης από 115 εισακτέοι το 2019 σε 127 εισακτέους για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 12 εισακτέους.
Νοσηλευτική Διδυμοτείχου από 255 εισακτέοι το 2019 σε 128 εισακτέους για το 2020, δηλαδή η μοναδική μείωση κατά 127 εισακτέους δηλ. κατά 50% .

Από όλα αυτά τα αναλυτικά στοιχεία προκύπτει ανενδοίαστα ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στα Τμήματα Νοσηλευτικής για το 2019 ήταν 1578 και παρέμεινε ο ίδιος αριθμός 1578 και για το 2020, με μοναδική διαφορά την μείωση κατά 50% δηλ. 127 εισακτέων στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, η οποία μείωση και κατανεμήθηκε όπως καταγράφθηκε, αυξάνοντας τους εισακτέους σε όλες τις λοιπές 8 Νοσηλευτικές.

Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και της ισχύουσας αλήθειας.
Συνεπώς, Αρχές, Φορείς και σύμπας ο Λαός του Διδυμοτείχου, οφείλουν σε κατάσταση εγρήγορσης και αγώνα να απαιτούν, μέχρι υλοποίησης όλων των προαναφερθέντων καθώς και ενίσχυσης και ισχυροποίησης της νέας Σχολής (ΣΕΕΥΠ)  με τουλάχιστον ένα ακόμη Τμήμα από το 2021.

                                                                                                «ΔιδυμοΚαστροΠολιτης»

Διαβάστηκε 1198 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter