Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔημοσχάκης:Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.
Δημοσχάκης:Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων. Δημοσχάκης:Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.
28
Απριλίου

Δημοσχάκης:Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Διαβιβαστική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως. Με επιστολική παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, διαβίβασε το αίτημα του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, το οποίο αφορά την στήριξη και διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου Σαμοθράκης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως επισημαίνεται, τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων & να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.  
 
Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, μην επιτρέποντάς τους να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.
 
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Ο βουλευτής τόνισε ότι η τοπική κοινωνία της Νήσου της Σαμοθράκης περιφρονήθηκε από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας, ο οποίος αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στη προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές, της τότε 3ης τάξης Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που έγιναν στο νησί στις 25/9/17...

Επρόκειτο για μία κατάφωρη αδικία καθώς το Νησί είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές, τις οποίες και σταδιακά αποκαθιστά η παρούσα κυβέρνηση.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :
Θέμα : Στήριξη και διευκόλυνση των μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου του Δήμου Σαμοθράκης.
 
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
 
Σας διαβιβάζω συνημμένα για ενημέρωσή σας, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν.Γαλατούμου, με την οποία ζητά την διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου της ακριτικής Νήσου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Τη σχολική περίοδο του 2019-2020, το τοπικό Λύκειο δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένο με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύψουν δυσλειτουργίες στην ακριβή εκτέλεση των ωριαίων προγραμμάτων & να μη διδαχθούν οι μαθητές την προβλεπόμενη ύλη ορισμένων μαθημάτων.  
 
Η δυσκολία για τους μαθητές επιδεινώθηκε οριστικά με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων λόγω της υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να καλύψουν έστω & εμβόλιμα μέρος της διδακτέας ύλης.
 
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά οι 13 μαθητές να τύχουν ενός ευεργετήματος της προσαύξησης των μορίων τους κατά 10% ως δικαιούχοι, ειδικού ποσοστού,  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Η τοπική κοινωνία είναι περιφρονημένη από τον προκάτοχο σας γιατί αρνήθηκε στις Πανελλαδικές 2018 να συμπεριλάβει στην προβλεπόμενη προνομιακή πριμοδότηση τους 14 μαθητές της τότε 3ης τάξης Λυκείου 2017-18 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί την 25/9/17...μολονότι αυτό είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & είχε υποστεί καίρια πλήγματα στις υποδομές που βήμα-βήμα αποκαθιστά η Κυβέρνηση μας!
 
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την ενημέρωση σας καθώς & για τυχόν περαιτέρω δικές σας ενέργειες!

Διαβάστηκε 616 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter