Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:Υγιεινή-Ασφάλεια (Προληπτικά Μέτρα Προστασίας Έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 για τα Εν Ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ.
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:Υγιεινή-Ασφάλεια (Προληπτικά  Μέτρα Προστασίας Έναντι του Κορωνοϊού  COVID-19 για τα Εν Ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ. ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:Υγιεινή-Ασφάλεια (Προληπτικά Μέτρα Προστασίας Έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 για τα Εν Ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ.
02
Απριλίου

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:Υγιεινή-Ασφάλεια (Προληπτικά Μέτρα Προστασίας Έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 για τα Εν Ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.ΣΠΕ.Ε.Σ.), αφουγκραζόμενη την έντονη ανησυχία των Τακτικών Μελών της επιθυμεί να αναδείξει το θέμα της πρόληψης και διασφάλισης των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ.  του Ν. Σερρών έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2. Τα στελέχη των Ε.Δ. βιώνουν καθημερινά εργασιακό περιβάλλον που απαιτεί χρήση κοινόχρηστων κτηριακών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, χώροι διατέλεσης 24ωρης διατεταγμένης υπηρεσίας κ.λπ.), καθώς και κοινής χρήσης υλικών και μέσων μεταφοράς (οχήματα, οπλικά συστήματα κ.ά).

3. Ως εκ τούτου η προστασία των εν ενεργεία στρατιωτικών από τον ανωτέρω ιό, ο οποίος αναφέρεται ότι καταγράφει εύκολη και ταχεία διασπορά στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε χώρους συγχρωτισμού, απαιτεί άμεση χορήγηση υλικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της εν λόγω περίπτωσης (αντισηπτικά, απολυμαντικά, γάντια, μάσκες κ.ά).


4. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπερκεραστούν εν μέσω πανδημίας γραφειοκρατικές διαδικασίες (π.χ. απαιτούμενες δαπάνες και δη ετεροχρονισμένες) που είναι χρονοβόρες και να εφαρμοστούν κατεπείγουσες διαδικασίες προμήθειας υλικών για προσπέλαση των εγκυμονούντων κινδύνων, ώστε η έλλειψη έμπρακτης πρόληψης να μην οδηγηθεί σε εκ των υστέρων υγειονομικά θεραπευτικά μέτρα λόγω προσβολής και νόσησης με περαιτέρω αδιευκρίνιστες συνέπειες.

5. Εν κατακλείδι το Σωματείο συμμερίζεται τις ανησυχίες των συναδέρφων και ζητά την άμεση υλοποίηση στη  χορήγηση των αναγκαίων υλικών, κατ’ επέκταση των ήδη εν καιρώ διατυπωθέντων έγγραφων μέτρων της υπηρεσίας καθώς και σε ολιστικό φάσμα πληροφοριακής χρήσης τους, για όπου αυτά ελλείπουν ή είναι παντελώς ανεπαρκή για τις υφιστάμενες ανάγκες πρόληψης.

6. Στα μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

7. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, εργασιακής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αθανάσιος Μακράκης                                      Παναγιώτης Σαρακατσάνης

Διαβάστηκε 641 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter