Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔημοσχάκης: Δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου για τους νυν προσωρινούς ιδιοκτήτες των κοινόχρηστων εκτάσεων.
Δημοσχάκης: Δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου για τους νυν προσωρινούς ιδιοκτήτες των κοινόχρηστων εκτάσεων. Δημοσχάκης: Δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου για τους νυν προσωρινούς ιδιοκτήτες των κοινόχρηστων εκτάσεων.
21
Φεβρουαρίου

Δημοσχάκης: Δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου για τους νυν προσωρινούς ιδιοκτήτες των κοινόχρηστων εκτάσεων.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Δια της επιστολής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Βουλευτής Έβρου Α.Δημοσχάκης, προτείνει να δοθεί παράταση στις διαδικασίες παραχώρησης των κοινόχρηστων εκτάσεων στους ακτήμονες.

Βάσει των προβλεπόμενων διατάξεων του Ν.4061/2012 πρόκειται να γίνει παραχώρηση κοινοχρήστων εκτάσεων σε αγρότες, είτε με την μορφή της μοριοδότησης είτε με την διαδικασία της δημοπρασίας.

Η εν λόγω διαδικασία δεν μπορούσε να προχωρήσει στην περιοχή του Ν/Έβρου καθώς δεν είχαν εντοπιστεί οι κοινόχρηστες εκτάσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την παραχώρησή τους.


Τελικώς αυτό επιτεύχθηκε στα τέλη του έτους 2019!

Στο μεταξύ όμως, οι προσωρινοί ιδιοκτήτες των εκτάσεων έχουν προβεί στις προεργασίες για την καλλιέργειά τους.

Για τον λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητο να τους δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου καθώς και η δυνατότητα της δήλωσης καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ για την καλλιεργητική περίοδο 2019-2020.

Συνάμα, θα ήταν θεμιτό κατά την διαδικασία της παραχώρησης των εν λόγω εκτάσεων, να επιλεγούν κατά προτεραιότητα οι νυν προσωρινοί ιδιοκτήτες καθώς έχουν  επενδύσει στις συγκεκριμένες αγροτικές εκτάσεις.

Θα πρέπει να προστατευθούν οι νυν ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν οικονομικές απώλειες !


Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :

ΘΕΜΑ: Παράταση διαδικασιών παραχώρησης κοινόχρηστων εκτάσεων στους ακτήμονες
Σύμφωνα με τις διατάξεις  του Ν.4061/2012 και συγκεκριμένα των  άρθρων 4 και 7 πρόκειται να γίνει παραχώρηση κοινοχρήστων εκτάσεων σε αγρότες, είτε με την μορφή της μοριοδότησης και το τίμημα των 5€/στρέμμα, είτε με την διαδικασία της δημοπρασίας με τίμημα προφανώς υψηλότερο των  5€/στρέμμα.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είχε προχωρήσει για την περιοχή του Νοτίου Έβρου, καθώς εκκρεμούσαν διάφορες διαδικασίες από πλευράς των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όσον αφορά τον εντοπισμό των κοινόχρηστων εκτάσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση τους.
Εν τέλει η διαδικασία εντοπισμού των αγροτεμαχίων ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ στο τέλος του έτους 2019!
Έπεται η διαδικασία της καταχώρησης αυτών των εκτάσεων στο εθνικό σύστημα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης ή δημοπράτησης.
Ωστόσο οι προσωρινοί ιδιοκτήτες των εκτάσεων έχουν προχωρήσει στις προεργασίες για την καλλιέργεια των εκτάσεων, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου.
Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας θα πρέπει να δοθεί στους νυν προσωρινούς ιδιοκτήτες η δυνατότητα ολοκλήρωσης της καλλιεργητικής περιόδου καθώς και η δυνατότητα της δήλωσης καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ για την καλλιεργητική περίοδο 2019-2020.
Επιπλέον θεωρούμε ότι θα ήταν θεμιτό κατά την διαδικασία της παραχώρησης των εν λόγω εκτάσεων, να επιλεγούν κατά προτεραιότητα οι νυν προσωρινοί ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στις συγκεκριμένες αγροτικές εκτάσεις.
Εκτιμώ ότι θα μεριμνήσετε για το ζήτημα με την δέουσα προσοχή καθώς θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές απώλειες για τους νυν ιδιοκτήτες.

Διαβάστηκε 518 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 09:22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter