Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών στο Διδυμότειχο
Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών στο Διδυμότειχο Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών στο Διδυμότειχο
10
Φεβρουαρίου

Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών στο Διδυμότειχο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Θα υλοποιήσει πιλοτικά ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών με την πλατφόρμα SENSE CITY.Άμεση επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου αποκτούν οι πολίτες του Διδυμοτείχου. Μια νέα συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστήμιο Πατρών θα επιτρέπει σύντομα την άμεση ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων της καθημερινότητας από τους πολίτες.

Πρόκειται για την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας SENSE CITY, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα για προβλήματα στην πόλη ή τη γειτονιά τους μέσω κινητού χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η πληροφορία θα μεταδίδεται σε ένα κέντρο ελέγχου του Δήμου και θα διανέμεται από τους διαχειριστές στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ παράλληλα ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της αναφοράς. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα επώνυμης και ανώνυμης αναφοράς, ενώ θα επιτρέπει το χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε τυποποιημένες αναφορές για τα συνηθισμένα προβλήματα ή να δημιουργήσει νέα αναφορά με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Την εφαρμογή έχουν αναπτύξει Καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και ήδη εφαρμόζεται στην Πάτρα, τη Ζάκυνθο και τον Πύργο. Η πιλοτική περίοδος λειτουργίας της εφαρμογής, ξεκινά επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για 6 μήνες μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020.

Σκοπός της πιλοτικής περιόδου είναι η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης της εφαρμογής στο Δήμο Διδυμοτείχου, να συλλέξει ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα ώστε να διαγνώσει  τυχόν παραμέτρους που επηρεάζουν τη λειτουργία του συστήματος,  ώστε προοδευτικά να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές για τη μετάβαση στην τυπική λειτουργία.

Η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού Στέλλα Θεοδοσίου δήλωσε σχετικά με την εφαρμογή  «Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες και υποδομές είναι προτεραιότητα μας καθώς δίνει στο Δήμο νέες δυνατότητες και στον πολίτη καλύτερες υπηρεσίες. Η πρόκληση μας είναι να εντοπίσουμε, να αξιολογήσουμε και  να επιλέξουμε τις κατάλληλες τεχνολογίες» και συμπλήρωσε «Κάθε επένδυση σε τεχνολογία αποτελεί παράλληλα επένδυση στις επόμενες γενιές, καθώς για να παραμείνουν οι νέοι  και ταλαντούχοι άνθρωποι σε μία περιοχή θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές ανάλογες των προσόντων τους και πεδίο να κεφαλαιοποιήσουν τις γνώσεις τους».

Σχετικοί σύνδεσμοι: https://sense.city/

 

Διαβάστηκε 371 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter