Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουKKE ερώτηση για το αγροτικό ιατρείο Ν. Βύσσας
KKE ερώτηση για το αγροτικό ιατρείο Ν. Βύσσας KKE ερώτηση για το αγροτικό ιατρείο Ν. Βύσσας
04
Δεκεμβρίου

KKE ερώτηση για το αγροτικό ιατρείο Ν. Βύσσας

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας στην ΠΕ Έβρου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας (ΠΕ Έβρου) διαθέτει εδώ και χρόνια σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο κτίριο περιφερειακού ιατρείου, για τη φροντίδα του οποίου μεριμνά τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά. Το Ιατρείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια δεν στελεχώνεται από σταθερό ιατρικό προσωπικό (ιατρό και νοσηλεύτρια), όπως προβλεπόταν και ίσχυε πάντοτε κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Την παρούσα στιγμή το Ιατρείο προσωρινά "εξυπηρετείται" μόνο μια φορά την εβδομάδα από την ιατρό που καλύπτει την κοινότητα Καστανεών. Με τον τρόπο αυτό, όμως, δεν καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες του πληθυσμού της Νέας Βύσσας, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η αναζήτηση ιατρικής κάλυψης των κατοίκων της Ν. Βύσσας σε άλλες περιοχές της ΠΕ Έβρου, όπως το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα, αποτελεί καθημερινά μια δαπανηρή, χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κοινότητας. Πολλές φορές ματαιώνονται σε βάρος της υγείας αυτού του πληθυσμού ραντεβού κι επισκέψεις απαραίτητες, καθώς οι ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν όλοι ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα ή τα ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν και περιορισμένα δρομολόγια. Επιπλέον, συχνά πρέπει να δεσμεύουν και άλλα άτομα, συνήθως νεότερα συγγενικά πρόσωπα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Με δεδομένο ότι η Ν. Βύσσα έχει τουλάχιστον 1.500 μόνιμους κατοίκους και ότι πάνω από το 85% αυτών είναι άνω των 65 ετών, είναι επιβεβλημένη η καθημερινή λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου και η απαιτούμενη άρτια στελέχωση του.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί για την επιβεβλημένη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας σε καθημερινή βάση, με την ταυτόχρονα άρτια στελέχωσή του, ώστε να είναι δυνατή η αναγκαία παροχή ολοκληρωμένης φροντίδα υγείας στον πληθυσμό της περιοχής».

Διαβάστηκε 467 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter