Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣυζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τις επιχορηγήσεις για τα αδέσποτα και τις υιοθεσίες
Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τις επιχορηγήσεις για τα αδέσποτα. Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τις επιχορηγήσεις για τα αδέσποτα.
30
Νοεμβρίου

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τις επιχορηγήσεις για τα αδέσποτα και τις υιοθεσίες

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 26-11-19, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα αδέσποτα της πόλης καθώς επίσης και το κυνοκομείο του Διδυμοτείχου. Μετά την ενημέρωση από την κα Δημητρίου Ζωή για τον τρόπο δράσης που θα πρέπει να ακολουθήσει ο δήμος βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, το λόγο πήρε ο κ Σκίνδρης, δημοτικός σύμβουλος .

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έχει ο ίδιος από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, από το 2011 μέχρι το 2018, ο δήμος Διδυμοτείχου, έδωσε το ποσό των 218.000€  για ανάγκες του κυνοκομείου και λοιπά.
Ζήτησε να διερευνηθούν τα παραστατικά που αφορούν τα εν λόγω χρήματα και εάν συμφωνούν με το αντίστοιχο ποσό ενώ η κατάσταση στο κυνοκομείο θυμίζει Νταχάου, οι εγκαταστάσεις σύμφωνα με τον ίδιο ήταν σε άθλια κατάσταση, υπήρχε ανεπάρκεια τροφής  και δεν είχε γίνει εμβολιασμός των ζώων.  Όπως αναφέρει ο ίδιος, προεκλογικά έθεσε τα θέματα στον πρώην δήμαρχο κ. Πατσουρίδη και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η κατάσταση ήταν ικανοποιητική.

Επίσης, ο κ Σκίνδρης ανέφερε ότι δόθηκαν 52.000€ στο φιλοζωικό σωματείο “Κυνοσόφιο” . Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με την κα Δημητρίου χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή των υπαλλήλων του κυνοκομείου, αφού ο δήμος δεν μπορούσε να προσλάβει υπαλλήλους για τον σκοπό αυτό αλλά και στην φροντίδα των ζώων. Γ αυτά έχει αποδείξεις τόνισε η κα Δημητρίου.

Ο κ Σκίνδρης, στην συνέχει αναφέρθηκε ότι υπάρχουν υπάλληλοι του κυνοκομείου απλήρωτοι παρόλα τα χρήματα που δόθηκαν για τα αδέσποτα. Επίσης ανέφερε ότι ο δήμος Διδυμοτείχου δεν έχει συνάψει ποτέ σύμβαση με το “Κυνοσόφιο”

Τέλος ανέφερε ότι με κάθε επιφύλαξη έχουν γίνει υιοθεσίες μη νόμιμες, από τον δήμο Διδυμοτείχου προς χώρες του εξωτερικού, όπως Γερμανία και Ολλανδία, χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά χαρτιά πλήρως ενημερωμένα και εν αγνοία του δήμου. 

Τέλος ζήτησε να γίνει έρευνα ώστε να βρεθούν οι άνθρωποι που έστειλαν τα σκυλιά στο εξωτερικό με μη προβλεπόμενες διαδικασίες.

Απατώντας επιγραμματικά η κα Δημητρίου, είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση τα σκυλιά να περνούσαν από τα τελωνεία των χωρών χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι υιοθεσίες αυτές δεν είναι παράνομες. Επίσης κάλεσε τον κ Σκίνδρη να κάνει αγωγή προς αυτούς που κάνουν τις υιοθεσίες.
Όσο αφορά τα χρήματα, η κα Δημητρίου δήλωσε ότι επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αναλυθεί το θέμα διεξοδικά και ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά για τις ανάγκες  των ζώων.

 

Διαβάστηκε 1250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter