Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ζωή Δημητρίου, καταγγελίες για τα αδέσποτα και για τα ζώα στο καταφύγιο της πόλης. Τι απάντησε η κα Θεοδοσίου. Ζωή Δημητρίου, καταγγελίες για τα αδέσποτα και για τα ζώα στο καταφύγιο της πόλης. Τι απάντησε η κα Θεοδοσίου.
28
Νοεμβρίου

Ζωή Δημητρίου, καταγγελίες για τα αδέσποτα και για τα ζώα στο καταφύγιο της πόλης. Τι απάντησε η κα Θεοδοσίου.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-11-19, η κα Δημητρίου Ζωή, ζήτησε το λόγο για να μιλήσει για το θέμα της διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Ο λόγος της παρέμβασής της, όπως ανάφερε η ίδια είναι να βρεθεί ένα πλαίσιο για την στήριξη και αντιμετώπιση των αδέσποτων, των δεσποζόμενων αλλά και των φιλόζωων. Ζήτησε την πιστή τήρηση του νόμου περί ζώων από την δημοτική αρχή αλλά και από τους πολίτες. 


Αναφερόμενη στην πιστή τήρηση του νόμου, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει από τον δήμο δεκαμελής επιτροπή στην οποία τα δύο μέλη να είναι φιλόζωοι και οτι θα πρέπει ο δήμος να συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία.
Σημείωσε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση στους δημότες όσο αφορά τα χρήματα που δίνονται από τον δήμο για τα αδέσποτα, πιστεύοντας ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις τσέπες των φιλόζωων. Κάτι που δεν ισχύει και ανέφερε ότι πολλοί συνδημότες φιλόζωοι έχουν δώσει περιουσίες για τα αδέσποτα.
Όσο αφορά τα αδέσποτα της πόλης, που υπάρχει θυμός των πολιτών για αυτά, είναι πρώην δεσποζόμενα που αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Θα πρέπει να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης προς όλους τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους. 

Επίσης, βάση της νομοθεσίας, ο δήμος θα πρέπει να κάνει μερικά πρώτα βήματα όσο αφορά τα αδέσποτα.
Η περισυλλογή των αδέσποτων θα πρέπει να γίνεται από ειδικό προσωπικό και η μεταφορά τους με ειδικό όχημα, παρουσία κτηνιάτρου, με ψηφιακή φωτογράφιση του ζώου, να οδηγείται στον κτηνίατρο για σήμανση, στείρωση, αποπαρασίτωση και να επιστρέφει στον χώρο όπου έγινε η περισυλλογή του. Η νομοθεσία απαγορεύει τον εγκλεισμών των αδέσποτων
Η κα Δημητρίου, αναφέρει ότι από την στιγμή που έφυγε από την πόλη και το καταφύγιο  παρατηρήθηκαν πρακτικές παράνομες κατά την άποψή της, επίσης έχει απαγορευτεί η είσοδος των φιλόζωων στο καταφύγιο της πόλης. Αυτό, όπως λέει η ίδια υποκρύπτει κάτι, ίσως ότι μεγάλο ποσοστό των ζώων είναι μολυσμένα με διροφιλάρια, είναι ελλιποβαρής και μπορεί το καταφύγιο να είναι πεντακάθαρο, αλλά για τα ζώα είναι κολαστήριο.

Όσο αφορά τα χρήματα που δίνονται για τα αδέσποτα, αναφέρει ότι είναι πολύ λίγα και  χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αυτά φτάνουν μόνο για ενενήντα στειρώσεις. Τα ζώα αυτά φέρουν σήμανση και είναι υπό την προστασία του δήμου.

Ένα μέτρο, όπως αναφέρει η ίδια, είναι τα συγκεκριμένα ζώα να φέρουν ταμπέλα σήμανσης ώστε οι δημότες να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ζώα στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και ακίνδυνα.

Επίσης θα πρέπει να δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή, που θα εξετάζει τις καταγγελίες για επικίνδυνα ζώα,  καθώς επίσης θα πρέπει όλα τα ζώα να φύγουν από το καταφύγιο της πόλης., εκτός από τα ανάπηρα, τα ανίκανα να επιβιώσουν στην πόλη καθώς επίσης και τα κουτάβια κάτω των πέντε μηνών.

Τα χρήματα που δόθηκαν για τα ζώα, δεν φτάνουν ούτε για τον εμβολιασμό των ζώων που βρίσκονται μέσα στο καταφύγιο. Η κα Δημητρίου, ανέφερε ότι από τα χρήματα που δίνονται, πληρώνονται και οι δύο υπάλληλοι που ασχολούνται με τα ζώα.

Στην συνέχεια, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των ζώων στο καταφύγιο κάτι που εάν συνεχιστεί θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Επίσης η κα Δημητρίου αναφέρθηκε στις φήμες που υπάρχουν για κακοδιαχείριση των χρημάτων, για παράνομο εμπόριο ζώων ή παράνομες υιοθεσίες να καταθέσει τα στοιχεία ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και ενώπιον του δικαστηρίου.

Το λόγο πήρε η υπεύθυνη αντιδήμαρχος κα. Θεοδοσίου Στέλλα , όπου ενημέρωσε το σώμα αλλά και την κα Δημητρίου ότι ο δήμος, σύντομα θα έχει κατάλληλο αυτοκίνητο για τα αδέσποτα.  Τα σκυλιά θα μαζεύονται με ειδικό εξοπλισμό, θα υπάρχει χρηματοδότηση επαρκής για αυτά και σε επικοινωνία με την ίδια θα αγοραστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός. Επίσης σε συνεννόηση με τον δήμο θα επιτραπεί η είσοδος ων φιλόζωων στο καταφύγιο. Σε άμεση προτεραιότητα της είναι η αγορά φαρμάκων για την αντιμετώπιση των ασθενών ζώων.

 

Διαβάστηκε 1964 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net