Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑνακοίνωση Σίμογλου για το Καλέ Πανηγύρι και τους λόγους για την ακύρωσή του.
Ανακοίνωση Σίμογλου για το Καλέ Πανηγύρι και τους λόγους για την ακύρωσή του. Ανακοίνωση Σίμογλου για το Καλέ Πανηγύρι και τους λόγους για την ακύρωσή του.
15
Ιουνίου

Ανακοίνωση Σίμογλου για το Καλέ Πανηγύρι και τους λόγους για την ακύρωσή του.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

“Ως Πρόεδρος του Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. του Δήμου Διδ/χου έχω την ανάγκη να σας ενημερώσω για την ακύρωση της εκδήλωσης «Καλέ Παναϊρ 2019» και να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Από τον Απρίλιο του 2016 που ορίστηκα Πρόεδρος του Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. οργανώσαμε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και με δύο μόνο υπαλλήλους, ενώ  μόλις τον Νοέμβριο του 2017 ο Δήμος Διδ/χου μου παραχώρησε μία υπάλληλο αρχικά για έξι μήνες και συνέχισε ανά εξάμηνο να ανανεώνει τη μετακίνησή της. Η τελευταία ανανέωσή της υπάλληλου, που εκτελούσε χρέη αναπληρώτριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ήταν στις 03-05-2019 με την απόφαση Α – 781 του Δημάρχου Διδ/χου, μόνο για ένα μήνα.  Γιατί άραγε ενήργησε με αυτό τον τρόπο; Ίσως να ενήργησε έτσι διότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο και ήξερε ότι ήμουνα σε αντίθετη από αυτόν πολιτική παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα μπορούσε να αποφασίσει την ανανέωση για έξι μήνες, όπως έκανε μέχρι τότε ή έως τις 31-08-2019 που τελειώνει η θητεία αυτής της παράταξης και αναλαμβάνει η καινούργια Δημοτική Αρχή αφού ενδιαφέρεται μόνο για το καλό του τόπου.

Πρέπει να σας ενημερώσω επίσης ότι, ήμουν σε επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους από το  Πάσχα για την εκδήλωση «Καλέ Παναίρ 2019» διότι ήξερα ότι το πρόγραμμά μου θα ήταν πιεστικό λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και έπρεπε να προγραμματίσω από νωρίς την εκδήλωση. Σ’ αυτό μπορούν και οι σύλλογοι να με επαληθεύσουν. Πριν τις εκλογές, υπήρχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία με τους συλλόγους για τον καθορισμό του προγράμματος. Τότε ,ο σύλλογος « Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση»  ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετέχει για να μην υπάρχει πρόβλημα με την αρχαιολογία για το χώρο που χρησιμοποιεί όπως δημιουργήθηκε πέρυσι. Στις 6/06/2019 κάλεσα τους συλλόγους στο γραφείο μου ξανά για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στη συνάντηση αυτή ήρθε εκπρόσωπος του συλλόγου « Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση»  και είπε ότι δεν επιθυμούν ως σύλλογος να συμμετέχουν. Στην ανακοίνωση του συλλόγου τους σε ΜΜΕ επικαλέστηκαν ότι καλέστηκαν μόλις πριν 10 μέρες από την διεξαγωγή της εκδήλωσης και το κομμάτι της εκδήλωσής τους δεν θα είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Αυτό δεν αναφέρθηκε στο γραφείο μου παρουσία και των άλλων συλλόγων. Ξέχασαν ότι στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία απάντησαν αρνητικά για άλλο λόγο, και επικαλέστηκαν νέο λόγο άρνησης της συμμετοχής τους εκ υστέρων .

Συνεχίζω λέγοντάς σας ότι, την Τετάρτη 12/06/2019, η γραμματέας του Δημάρχου έστειλε έγγραφο με αρ. πρωτ. 5729/12-06-2019 μέσω email στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ στις 14:40 με θέμα “πραγματοποίηση εκδήλωσης «ΚΑΛΕ ΠΑΝΑΙΡ» και με παρακαλούσατε να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Εγώ ήμουν ο πρώτος που ήθελα να γίνει αυτή η εκδήλωση και να συνεχιστεί ο θεσμός του εορτασμού του «Καλέ Παναίρ».

Όσον αφορά τα χρήματα που επικαλείται ότι έδωσε ο κ. Δήμαρχος Διδ/χου για να γίνει η εκδήλωση, ουδείς αμφιβάλει. Αν και λίγα για ορχήστρα- ήχο- φως- εξέδρα- αφίσες- προσκλήσεις, εγώ κατάφερα να έρθω σε συνεννόηση με ανθρώπους που θα μπορούσαν να μου εξασφαλίσουν τα παραπάνω. Δεν είχα όμως υπάλληλο για να υπογράψει την όλη διαδικασία της αναδοχής αφού ήλπιζα ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή στις 6/06/2019 που έληγε η ανανέωση της μετακίνησης της υπαλλήλου στο Κ.Π.Α.Π.Ν.Π.,  θα την ανανέωνε και η εκδήλωση θα πραγματοποιούνταν όπως είχε προγραμματιστεί. Έστειλα και έγγραφο στις 7/06/2019 για την επιστροφή της υπαλλήλου και ανέφερα τους λόγους που πρέπει να επιστρέψει και αντί αυτού με απάντησαν αρχικά τηλεφωνικά και εν συνεχεία στις 12/06/2019 με το υπ΄αριθμό 5604 έγγραφο του Δήμου  Διδ/χου επικαλούμενοι την ΚΥΑ με αρ.24722/ εγκ.14/3/04/2019 του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών στους υπαλλήλους των ΟΤΑ  έως της 01/09/2019.

Αυτό σημαίνει ότι σε κανένα υπάλληλο δεν μπορεί να αλλάξει η υπηρεσιακή του ιδιότητα έως τις 01/09/2019. Και ρωτώ τον κ. Δήμαρχο Διδ/χου: Δεν ενημερωθήκατε από την Προϊσταμένη Δ/νσης  Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και την Προϊσταμένη Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διοικητικής Μέριμνας και υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου, ότι δεν ήταν δυνατή η ανανέωση της μετακίνησης της υπαλλήλου του Δήμου έστω και για ένα μήνα με απόφασή σας, αφού για όλους τους υπαλλήλους ισχύει η παραπάνω ΚΥΑ;

Στις 14/06/2019 έστειλα εκ νέου έγγραφο με αρ. πρωτ. 329 με επισυναπτόμενα έγγραφα για την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης όπως γίνετε στο Δήμο Διδ/χου διότι στις 13/06/2019 μου αποστείλατε έγγραφο με αρ. πρωτ. 5769 για να μου υποδείξετε πως θα συνεχίσω να διοικώ το Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. χωρίς προϊσταμένη που σας τη ζήτησα από τις 23/04/2019 χωρίς να εμπίπτω στις ημερομηνίες της ΚΥΑ. Σας απάντησα ότι βάση του Ν. 4270/2014 ο τρόπος που μου υποδείξατε είναι λανθασμένος.

Αγαπητοί συμπολίτες, είμαι πάντα στη διάθεσή σας και  τα συμπεράσματα δικά σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Κ.Π.Α.Π.Ν.Π.

ΣΙΜΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστηκε 1049 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter