Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠερίπου 2.000 οι υποψήφιοι στον Έβρο
Περίπου 2.000 οι υποψήφιοι στον Έβρο Περίπου 2.000 οι υποψήφιοι στον Έβρο
13
Μαΐου

Περίπου 2.000 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί, τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του Έβρου, όπως προκύπτει μετά και την ανακήρυξη όλων των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Από αυτούς, οι 121 είναι υποψήφιοι για την περιφερειακή ενότητα Έβρου στα ψηφοδέλτια των επτά περιφερειακών συνδυασμών και 1670 είναι υποψήφιοι στα 24 ψηφοδέλτια που ανακηρύχθηκαν επίσημα το περασμένο Σάββατο από τα Πρωτοδικεία Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, για τους δήμους Ορεστιάδας (6 ψηφοδέλτια), Διδυμοτείχου (5 ψηφοδέλτια), Σουφλίου (4 ψηφοδέλτια), Αλεξανδρούπολης (6 ψηφοδέλτια) και Σαμοθράκης (3 ψηφοδέλτια). Πάνω από 200 είναι οι υποψήφιοι των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια και στους πέντε δήμους. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το 1,23% των πολιτών, από τους 161.968 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Έβρου, διεκδικούν ψήφο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.

Εκλογικά κέντρα, εγγεγραμμένοι, δικαστικοί αντιπρόσωποι
Στις τριπλές εκλογές της 26ης Μαΐου (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές), οι εκλογείς του Έβρου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 380, συνολικά, εκλογικά τμήματα, δηλαδή 20 περισσότερα από τις εκλογές του 2014. Εκτός από τους 161.968 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του νομού, θα ψηφίσουν στον Έβρο και 429 ετεροδημότες, 59 πολίτες άλλων κρατών-μελών της Ε. Ε. και οι 4.620 ένστολοι, που επίσης περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας θα συμμετάσχουν 645 δικαστικοί αντιπρόσωποι και άλλοι τόσοι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών. Οι εγγεγραμμένοι στον δήμο Ορεστιάδας είναι 46.248, στον δήμο Διδυμοτείχου 30.957, στον δήμο Σουφλίου 21.062, στον δήμο Αλεξανδρούπολης 64.579 και στον δήμο Σαμοθράκης 4.230.

26 ανεξάρτητα ψηφοδέλτια τοπικών συμβουλίων στους δήμους Διδυμότειχου, Ορεστιάδας
Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων που συγκροτήθηκαν για τα τοπικά συμβούλια στον δήμο Διδυμοτείχου, καθώς 18 τέτοια σχήματα ανακηρύχθηκαν επίσημα και θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας την ψήφο των κατοίκων της πόλης του Διδυμοτείχου και 11 χωριών του δήμου. [Διδυμότειχο (1), Ισαάκιο (2), Κουφόβουνο (1), Κυανή (1), Μάνη (2), Πραγγί (1), Πύθιο (2), Σιτοχώρι (1), Ασπρονέρι (2), Βρυσικά (2), Μεταξάδες (2), Παλιούρι (1)].
Συνολικά, οι υποψήφιοι ανεξάρτητων ψηφοδελτίων τοπικών συμβουλίων του δήμου είναι 121. Αντίστοιχα, 46 είναι οι υποψήφιοι των 8 ανεξάρτητων ψηφοδελτίων που συγκροτήθηκαν σε έξι χωριά του δήμου Ορεστιάδας [Καβύλη (1), Καστανιές (1), Μεγάλη Δοξιπάρα (3), Νεοχώρι (1), Ελιά (1), Πεντάλοφος (1)].

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Διαβάστηκε 605 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter