Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι ατιμώρητες Βουλγαρικές ωμότητες το 1916-18. Από τα "ντουρντουβάκια στον Αδόλφο Χίτλερ!!! Οι ατιμώρητες Βουλγαρικές ωμότητες το 1916-18. Από τα "ντουρντουβάκια στον Αδόλφο Χίτλερ!!!
12
Μαΐου

Οι ατιμώρητες Βουλγαρικές ωμότητες το 1916-18. Από τα "ντουρντουβάκια στον Αδόλφο Χίτλερ!!!

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Οι ηγέτες του Ναζισμού, μετά την ήττα του, το 1945, καταδικάστηκαν όπως όλοι γνωρίζουμε, από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν. Τα εγκλήματα πολέμου των Βουλγάρων σε βάρος Ελλήνων και Σέρβων κυρίως, ως συνειδητών συμμάχων των Γερμανών σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, δεν δικάστηκαν ποτέ.

                Με την ονομασία Δίκη της Νυρεμβέργης  ονομάζουμε τη δίκη των Γερμανών εγκληματιών πολέμου η οποία έγινε από το Ειδικό Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε στο δικαστικό μέγαρο της Νυρεμβέργης, από τις 20 Νοεμβρίου του 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946. Οι κατηγορούμενοι, 24 στον αριθμό ήταν μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και άλλων Ναζιστικών οργανώσεων. Από τους 24 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι 19.

                Από την άλλη πλευρά, αδικαίωτα θύματα των Βουλγάρων εγκληματιών πολέμου, σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ήταν κυρίως οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Σερβίας.
                Κύριο χαρακτηριστικό των βουλγαρικών εγκλημάτων πολέμου και στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν πλην των άμεσων φόνων, αυτό που χαρακτηρίστηκε κυρίως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την λέξη «Ντουρντουβάκια». Η λέξη «ντουρντουβάκι» αποτελεί εξελληνισμένη  παραφθορά της βουλγαρικής λέξης трууJдови войски (τρούντοβι βόιτσκι) που σημαίνει τάγματα εργασίας ή του трууJдов войник (τρούντοβ βόινικ) δηλαδή φαντάρος για αγγαρείες. Η λέξη ακούγεται και σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πάντα στο ουδέτερο γένος και συνήθως με έννοια απαξιωτική
Διαβάστε Περισσότερα στο sitalkisking.blogspot.com
Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

Διαβάστηκε 372 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net