Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αυτονομείται το Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: «περιμένουμε και την αναβάθμιση» Αυτονομείται το Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: «περιμένουμε και την αναβάθμιση»
09
Μαρτίου

Αυτονομείται το Νοσοκομείου Διδυμοτείχου: «περιμένουμε και την αναβάθμιση»

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Γεγονός αποτελεί πλέον η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ύστερα από την ψήφιση του Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας.Την διοικητική αυτοτέλεια της μονάδας υγείας ανακοίνωσαν με ανοιχτή επιστολή τους και οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο.

Την αυτονόμηση χαιρετίζουν οι εργαζόμενοι και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ατύπως εκτελεί χρέη Διοικητή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το γεγονός από μόνο του δεν αρκεί.

«Δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα και ένα αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας μετά από 6 χρόνια. Ευτυχώς το πρόβλημα έγινε αντιληπτό και οι προσπάθειές μας απέδωσαν. Όμως η αυτονομία αυτή πρέπει να είναι αναβαθμισμένη», επισημαίνει ο Κώστας Βαφειάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται προσλήψεις και ενίσχυση της μονάδας υγείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Χρειαζόμαστε 5 μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα πρέπει να γίνει και διαγωνισμός για την στελέχωση της θέσης του Διοικητή και φυσικά χρειαζόμαστε νοσηλεύτριες για τη δημιουργία μιας επιπλέον βάρδιας για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου υπάρχουν 7 ασθενείς σε αναμονή», καταλήγει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ο Κ.Βαφειάδης αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο θα έχουν συνάντηση με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργο Καΐσα ο οποίος ήταν και εισηγητής του Νομοσχεδίου.

Μαρίνα Κριτού

e-evros.gr

Διαβάστηκε 640 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 12:15
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net