Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑιχμές και ευχαριστίες για το θέμα της σχολής νοσηλευτικής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. [Βίντεο]
Αιχμές και ευχαριστίες  για το θέμα της σχολής νοσηλευτικής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αιχμές και ευχαριστίες για το θέμα της σχολής νοσηλευτικής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
17
Φεβρουαρίου

Αιχμές και ευχαριστίες για το θέμα της σχολής νοσηλευτικής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. [Βίντεο]

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Για τις εξελίξεις του θέματος της σχολής της νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 15-2-19 στο δημοτικό κατάστημα της πόλης.

Ευχαριστίες απεύθυνε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δημαρχος διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης προς όλους όσους συνέβαλαν στην παραμονή της σχολής νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου,  ενημερώνοντας ότι το θέμα της σχολής είναι αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση στην σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αναφορικά για το θέμα του κτηρίου της σχολής, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου είπε ότι ο δήμος διαθέτει την έκταση που απαιτείται για την δημιουργία νέου κτηρίου. Επίσης είπε ότι ο αγώνας δεν σταματάει εδώ, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και νέες σχολές.

Το λόγο πήρε ο κ. Τοκαμάνης, επικεφαλής της παράταξης της μείζων αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στο θέμα της σχολής επεσήμανε ότι, πέρα από τις θριαμβολογίες του κ. Δημάρχου, νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες για την εξέλιξη της σχολής, διότι η λύση που δόθηκε  δεν την θεωρεί θετική και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα τα βρούμε μπροστά μας. Σημείωσε ότι η σχολή θα αναβαθμιζόταν έτσι και αλλιώς και εξέφρασε τις απορίες του όσο αφορά πια την λειτουργία της σχολής, για το πόσοι φοιτητές θα φοιτούν στην σχολή ως παράρτημα; και ποιος θα αποφασίζει για τον αριθμό των φοιτητών που θα φοιτούν στο Διδυμότειχο; αυτό θα επαφίεται στις διαθέσεις του εκάστοτε πρυτάνεως;     Θα εξαρτάτε από τις πιέσεις των γονέων ώστε τα παιδιά να παραμένουν στην Θεσσαλονίκη;  Θα αποφασίζει η σύγκλητος για τον αριθμό των φοιτητών; Επίσης κάλεσε τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού μας  να στηρίξουν και μέσω της δημόσιας διαβούλευσης την σχολή της νοσηλευτικής καθώς επίσης και την δημιουργία νέων σχολών στην πόλη, καθώς επίσης και για τροποποίησης που πρέπει να γίνουν.
Τελειώνοντας, κάλεσε όλους τους πολίτες να επισκεφτούν την σελίδα της δημόσιας διαβούλευσης ώστε να στηρίξουν τόσο τις δικές του προτάσεις αλλά και να συμμετέχουν με σχόλια που θα βοηθούσαν την σχολή της νοσηλευτικής.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος κ. Πατσουρίδης, αναφέρθηκε ότι για την σχολή υπάρχει μια θετική εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται αυτό το γεγονός που στην ύστατη στιγμή συμπεριλήφθηκε η σχολή στο Διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε επίσης ότι το θέμα της σχολής ήταν το κύριο θέμα που απασχολούσε τους δημότες τον τελευταίο καιρό που τελικά είχε μια θετική εξέλιξη. Κλείνοντας την απάντηση του προς τον κ. Τοκαμάνη αναφέρθηκε ότι το Διδυμότειχο θα πρέπει να είναι μια πόλη των τεχνών και των γραμμάτων και θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες σχολές. 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Καραφείζη Βάγια  και επεσήμανε ότι  βρισκόμαστε μπροστά σε μια «θετική» εξέλιξη αλλά μέσα σε εισαγωγικά και τρέχουμε για τα αυτονόητα . Αναφερόμενη στο κλείσιμο της σχολής, είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο ρίσκο τόσο πολιτικό όσο και κοινωνικό για την πολιτική ηγεσία, και επεσήμανε ότι τελικά ότι το θέμα επίλυσης της σχολής ήταν πολιτικό ζήτημα όπως και υποστήριζε από την αρχή. Τόνισε επίσης ότι το θέμα της σχολής επιλύθηκε μόνο κατά ένα μέρος, το κοινωνικό κομμάτι της σχολής, όπου στην ανακοίνωση της συνέχισης της λειτουργίας της σχολής ανακούφισε τους δημότες, αλλά στο πολιτικό ζήτημα της σχολής αναφέρθηκε ότι η σχολή έγινε παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο το πως θα λειτουργεί αυτό το παράρτημα, θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό; Θα πρέπει αυτά τα θέματα να εξεταστούν για να έχει υπόσταση η σχολή. Επίσης επεσήμανε ότι για την σχολή θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας Διδακτικού Προσωπικού .ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η σχολή. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο κτιριακό θέμα της σχολής, που θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια και θα πρέπει ο δήμος τάχιστα να επιληφθεί του θέματος και μάλιστα να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για την δημιουργία κτηρίου πανεπιστημιακού χαρακτήρα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος κ. Πατσουρίδης, αναφερόμενος για το κτιριακό θέμα είπε ότι είναι ανεδαφικό ο δήμος να έχει έτοιμα κτήρια και να περιμένει τις σχολές και μάλιστα αυτό χρησιμοποιείται ως αρνητικό επιχείρημα από διάφορους, για την συνέχιση της λειτουργίας της σχολής. Επίσης επισκέφτηκε ο ίδιος αρκετές φορές στο παρελθόν το ΤΕΙ Καβάλας για το κτιριακό θέμα αλλά και για το διδακτικό προσωπικό. Είναι ευθύνη της πολιτείας να δημιουργήσει κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και να διορίσει διδακτικό προσωπικό. Όσο αφορά το καθεστώς λειτουργίας  της σχολής, ο κ Πατσουρίδης, αναφερόμενος σε επικοινωνία του με τον Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ του γνωστοποιήθηκε ότι η σχολή θα μπει κανονικά στο μηχανογραφικό, θα έχει δικό της πρόεδρο και την διοίκησή του.

Στο τέλος της συζήτησης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα, για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα της σχολής νοσηλευτικής.   

 

Διαβάστηκε 995 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 14:13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter