Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
17
Φεβρουαρίου

ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Με τους τευτλοπαραγωγούς της Ορεστιάδας συναντήθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Συμφώνησαν ότι μέλλον για την τευτλοκαλλιέργεια στον Βόρειο Έβρο δεν μπορεί να υπάρξει με κλειστό το ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας.

Η τευτλοκαλλιέργεια είναι η πιο σημαντική παραγωγή για το αγροτικό εισόδημα, στην οποία παρεμπιπτόντως οι αγρότες της περιοχής έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία και παράδοση. Επίσης πολλοί από αυτούς έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, που θα μείνει ανενεργός και θα απαξιωθεί εάν επιβεβαιωθούν οι αρνητικές προβλέψεις και κλείσει το εργοστάσιο.
Δεν είναι όμως μόνο οι τευτλοπαραγωγοί που πλήττονται. Είναι οι εποχικοί εργάτες, που βλέπουν μια σημαντική ευκαιρία εργασίας να χάνεται. Είναι και οι επαγγελματίες της περιοχής και ιδίως αυτοί που ανέπτυξαν συμπληρωματικές δραστηριότητες.
Αλλά η μεγαλύτερη ζημιά με το κλείσιμο του εργοστασίου θα είναι ψυχολογική. Θα επικρατήσουν η ηττοπάθεια, ο φόβος για το μέλλον, οι τάσεις φυγής, οι αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις οι παρευρισκόμενοι τευτλοπαραγωγοί συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή για να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες και να προβάλλουν τα αιτήματά τους.
Η συγκροτηθείσα συντονιστική επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τους τευτλοπαραγωγούς όλων των περιοχών που «παραδίνουν» τεύτλα στο εργοστάσιο Ορεστιάδας για να συμμετέχουν τόσο στις κινητοποιήσεις όσο και με εκπροσώπους τους στη συντονιστική επιτροπή.
Ζήτησαν δε από την κα Γκουγκουσκίδου που ήταν πάντα στο πλευρό τους να συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας. Η κα Γκουγκουσκίδου απεδέχθη την πρόταση και δήλωσε αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των τευτλοπαραγωγών.
Η συντονιστική επιτροπή απευθύνεται στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στις τράπεζες και ζητάει
Να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας για να μην ερημώσει η περιοχή
Να αποπληρωθούν όλοι οι τευτλοπαραγωγοί επιτέλους για τη σοδειά του 2017.
Να αποζημιωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τα ασυγκόμιστα τεύτλα του 2017
Να πληρωθούν τη σοδειά του 2018
Να υπάρξει υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων.
Να γίνει συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου για να μην καταστρέφονται τα αγροτικά μηχανήματα
Να γίνει καθαρισμός των καναλιών
Να υπάρξει μείωση της τιμής του νερού άρδευσης. Η περιοχή πνίγεται από τα ποτάμια της και οι αγρότες πληρώνουν χρυσάφι το νερό.
Τέλος η συντονιστική επιτροπή καλεί τους τευτλοπαραγωγούς σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δημοσιοποίησης των θέσεών τους στην πλατεία της Ορεστιάδας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ.
Για να μην κλείσει το εργοστάσιο Ορεστιάδας, για να μην ερημώσει ο Βόρειος Έβρος, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Ορεστιάδα 16 Φεβρουαρίου 2019
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Διαβάστηκε 352 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter