Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μαθητική πορεία στην Αλεξανδρούπολη για το όνομα των Σκοπίων Μαθητική πορεία στην Αλεξανδρούπολη για το όνομα των Σκοπίων
25
Ιανουαρίου

Μαθητική πορεία στην Αλεξανδρούπολη για το όνομα των Σκοπίων

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Με ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, μαθητές της Αλεξανδρούπολης διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ της Μακεδονίας.

Η αρχική συγκέντρωση έγινε μπροστά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια ακολουθήθηκε μία πορεία που κάλυψε όλο το κέντρο και την παραλιακή λεωφόρο με στάση στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτηρσίας και όχι μόνο.

Το «ρεπερτόριο» των μαθητών περιελάμβανε σειρά συνθημάτων εναντίον των Σκοπίων όπως το γνωστό πλέον «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ, Σκοπιανέ», αναφορές στον δολοφονηθέντα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα που «ζει και μας οδηγεί», αλλά και ύβρεις κατά των πολιτικών και της Βουλής όπως το επίσης γνωστό «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Η συγκέντρωση των μαθητών δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ούτε όμως και αμελητέα ενώ όλη η πορεία έγινε υπό αστυνομική επιτήρηση, ενώ υπήρξαν και πολλοί περαστικοί, θαμώνες και καταστηματάρχες που χειροκρότησαν την κίνηση των παιδιών.

 

reportal.gr

 

Διαβάστηκε 301 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net