Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σε υδάτινο κλοιό το Διδυμότειχο. Σε υδάτινο κλοιό το Διδυμότειχο.
10
Ιανουαρίου

Σε υδάτινο κλοιό το Διδυμότειχο. [Βίντεο]

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Σε υδάτινο κλοιό βρίσκεται από την νύχτα η πόλη του Διδυμοτείχου, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για του κατοίκους των παραποτάμιων οικισμών του Ερυθροπόταμου και του Έβρου,  που για άλλη μια φορά βλέπουν το νερό να απειλεί τις περιουσίες τους. 

Το ξαφνικό λιώσιμο του χιονιού, και η συνεχής βροχόπτωση από εχθές το βράδυ αύξησαν απότομα την ροή υδάτων προς τον Ερυθροπόταμο και τα προβλήματα ξεκίνησαν. Ήδη η περιοχή πίσω από το ΕΠΑΛ του Διδυμοτείχου έχει πλημμυρίσει και στον κόμβο προς Ελληνοχώρι η αντλία προσπαθεί να αντλήσει τα νερά προς το ποτάμι. Εκεί παρουσιάζεται ένα πρόβλημα με την διατομή του σωλήνα, καθότι μικρή η διάμετρός και συνεχώς φρακάρει από κλαδιά και υπάρχει πρόβλημα στην άντληση των υδάτων.  Για να λυθεί το  πρόβλημα, στην περιοχή υπάρχει σκαπτικό μηχάνημα που συνεχώς απομακρύνει κλαδιά για να μπορεί να γίνεται η άντληση των νερών πίσω από το ΕΠΑΛ. Βέβαια μια σωλήνα πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου θα έλυνε το πρόβλημα άμεσα,.

Στην περιοχή της  Πυροσβεστικής. Όπου τα σπίτια είναι από τα πρώτα που πλημμυρίζουν, το φαινόμενο είναι ελεγχόμενο ακόμη, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ βάζουν σε λειτουργία την αντλίες ώστε να αποστραγγίσουν το νερό που έχει αρχίσει να συσσωρεύεται πίσω από το προστατευτικό ανάχωμα.

Σίγουρα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αφού συνεχώς ο όγκος νερού που κατεβαίνει από τον Ερυθροπόταμο αυξάνεται.

 

 

 

Διαβάστηκε 1825 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 12:55
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net