Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Να γιατί οι παρατυποι μετανάστες σκοτώνονται από τα τρένα Να γιατί οι παρατυποι μετανάστες σκοτώνονται από τα τρένα
26
Ιουλίου

Να γιατί οι παρατυποι μετανάστες σκοτώνονται από τα τρένα

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Το πρόσφατο δυστύχημα με το τρένο έξω από την Αλεξανδρούπολη που στοίχισε τη ζωή σε δύο παρατυπους μετανάστες δυστυχώς δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή και πιθανόν να μην είναι το τελευταίο.

Ειναι όμως απορίας άξιο το γιατί συμβαίνουν τέτοιου είδους δυστύχηματα που -θεωρητικα- θα μπορούσαν να αποφεύγονται εύκολα. Ο ιατροδικαστής Θράκης κος Παύλος Παυλίδης δίνει δύο εκδοχές εκ των οποίων η δεύτερη θεωρείται -απο τον ιδιο- ως επικρατεστερη.

Σύμφωνα με την πρώτη, οι μετανάστες ακολουθούν τις γραμμές του τρένου θεωρώντας τες ως ένα «σίγουρο» μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε κάποια πόλη και κοιμούνται πάνω σε αυτές οπότε και παρασύρονται κοιμωμενοι από τρένα, αλλα αυτό το σενάριο δεν έχει πολλές πιθανότητες να ευσταθεί.

Η δεύτερη εκδοχή θέλει τους μετανάστες να επιχειρούν να πηδήξουν πάνω στα τρένα ενώ αυτά κινούνται προκειμένου να ταξιδέψουν λάθρα πάνω σε αυτά και επειδή η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνήθης στις πατρίδες τους. Μόνο που δεν γνωρίζουν ότι τα τρένα στην Ελλάδα -και τη Δυση εν γενει- κινούνται με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτά των πατρίδων τους με αποτέλεσμα τελικα να χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια της επιχείρησης της λαθροεπιβιβασης.

 

reportal.gr

Διαβάστηκε 1157 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 20:50
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net