Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Διδυμότειχο: Η συγκινητική στιγμή στην μνήμη των ηρώων της Κύπρου. Διδυμότειχο: Η συγκινητική στιγμή στην μνήμη των ηρώων της Κύπρου.
24
Ιουλίου

Διδυμότειχο: Η συγκινητική στιγμή στην μνήμη των ηρώων της Κύπρου.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Μια συγκινητική στιγμή σχολιάσε κάτοικος του Διδυμοτείχου που ήταν παρών σήμερα στο στρατιωτικό μουσείο, όπου τιμήθηκε η μνήμη του Χρήστου Χατζόπουλου και του Χριστόδουλου Δοϊτσίδη.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η XVI M/K MΠ, στο χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου Διδυμοτείχου, για να τιμήσει τους καταγόμενους από την περιοχή του Διδυμοτείχου Εφέδρους Ανθστες (ΚΔ) Χατζόπουλο Χρήστο και Δοϊτσιδη Χριστόδουλο που έπεσαν κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

Συγκίνηση
Οι μνήμες, το γιατί, η πίκρα, τα παλικάρια που χάθηκαν. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Ο ανιψιός του Χριστόδου Δοϊτσίδη, έψελνε τον εθνικό ύμνο αγκαλιά με τα παιδιά του.

Οι δυο ήρωες του πολέμου.
Στις 22 Ιουλίου 1974, μετά την Τουρκικη εισβολή στην Κύπρο, οι προαναφερθέντες ήρωες ευρισκόμενοι σε αποστολή μαζί με άλλους συναδέλφους τους προς την Κύπρο για υπεράσπιση του νησιου, σκοτώθηκαν καθώς το αεροσκάφος που τους μετέφερε καταρρίφθηκε από λάθος των φίλιων δυνάμεων με αποτέλεσμα να περάσουν στην αθανασία σε ηλικία μόλις 20 ετών ο Ανθστης (ΚΔ) Δοϊτσιδης Χριστόδουλος και σε ηλικία 22 ετών ο Ανθστης (ΚΔ) Χατζόπουλος Χρήστος.

 

armyvoice.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 855 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net