Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔ'ΣΣ: Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων στο Σουφλί
 Δ'ΣΣ: Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων στο Σουφλί Δ'ΣΣ: Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων στο Σουφλί
22
Ιουλίου

Δ'ΣΣ: Κατασκευή Κτηρίου 12 Διαμερισμάτων στο Σουφλί

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό και των καταβαλλόμενων προσπαθειών για καλύτερη παροχή υπηρεσιών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή 12 διαμερισμάτων στο Στρατόπεδο «ΜΗΛΙΔΩΝΗ», στο Σουφλί.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα καλύπτουν τις οικογενειακές ανάγκες του προσωπικού, έτσι ώστε αυτό να μένει απερίσπαστο και με υψηλό ηθικό, στην εκτέλεση της αποστολής του.

Τον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα την περίοδο που κατασκευαζόταν τα οικήματα, μετά από σχετική έγκριση, το kranosgr πραγματοποίησε οδοιπορικό στην 50 Ταξιαρχία του Δ'ΣΣ, όπου κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες, από τη ζωή των μαχητών στο Β. Έβρο.

Το kranosgr με τους μαχητές στην πρώτη γραμμή του Β. Έβρου!

Του Ηλία Προύφα

Θεωρείται μία από τις

πιο μάχιμες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού και είναι. Πρόκειται για την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία ''ΑΨΟΣ'' η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Σουφλίου του Βορείου Έβρου. Εκεί μετά από σχετική έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού βρέθηκε το kranosgr όπου κατέγραψε εικόνες και βίντεο από την καθημερινή ζωή των μαχητών στην πρώτη γραμμή του Βορείου Έβρου.


Η 50 Μ/Κ ΤΑΞ στην οποία ξεναγηθήκαμε, προέρχεται από την αναδιοργάνωση του 50ΣΠ, το οποίο συγκροτήθηκε στην Ανδριανούπολη το 1919. Το 1940 έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Ηπείρου. Το 1945 συγκροτήθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία 32 Ταξιαρχία και εγκαταστάθηκε στην Ελευθερούπολη. Από το 1964 μέχρι το 1987 μεταστάθμευσε στις περιοχές Φερών και Πυθίου Έβρου και εκ νέου στην Ελευθερούπολη. Στις 27 Μαρτίου 1987 μεταστάθμευσε στο Κουφόβουνο Έβρου, όπου την 1η Οκτωβρίου 1988 εγκαταστάθηκε οριστικά στο Σουφλί ως 50 ΤΑΞ ΠΖ Την 15 Σεπ 2000 με διαταγή του ΓΕΣ η Ταξιαρχία μετονομάστηκε σε 50 ΤΑΞ ΠΖ «ΑΨΟΣ», από τον ΆΨΟ ποταμό στο Αλβανικό έδαφος, όπου την 25 Ιανουαρίου 1941 μετά από σκληρό αγώνα, το 50 ΣΠ κατέλαβε τα υψώματα ΜΑΛΙ ΣΠΑΝΤΑΡΙΤ και ΚΑΛΑ, που δεσπόζουν της κοιλάδας του ΑΨΟΥ ποταμού. Τον Ιανουάριο του 2003 η Ταξιαρχία μετονομάσθηκε σε 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ».

Η Ταξιαρχία στο πλαίσιο του οράματος του ΓΕΣ και υπό τις κατευθύνσεις του Δ΄ΣΣ, πάντα με χαμόγελο, αισιοδοξία, πάθος και πνεύμα νικητή δρα και ενεργεί σε 4 άξονες.

Μέριμνα για το προσωπικό της.

Επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με καινοτόμα εκπαίδευση, με χρησιμοποίηση εξομοιωτών και σύγχρονων μέσων.

Αποτελεσματική επιτήρηση της Περιοχής Ευθύνης της.

Ασφάλεια εγκαταστάσεων – Υλικού, βασισμένη σε σύγχρονα ΗΣΑ (Ηλεκτρονικά Συστήματα Ασφαλείας).

Διαβίωση στελεχών

Υπό τη Διοίκηση δυο μάχιμων αξιωματικών, του Ταξίαρχου Διοικητή Ιωάννη Τσιόπλου και του Συνταγματάρχη Υποδιοικητή Ιωάννη Μπόγδου, η Ταξιαρχία έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τόσο επιχειρησιακά καθώς και σε επίπεδο διαβίωσης των στελεχών.

Ήδη κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ΄ΣΣ και με την συνδρομή του ΓΕΣ, πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατασκευής και λειτουργίας παραρτήματος Στρατιωτικού Πρατηρίου εντός του Στρατοπέδου που εδρεύει το Στρατηγείο του σχηματισμού, το οποίο εξυπηρετεί τόσο το προσωπικό των Μονάδων όσο και τις οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν σε αυτές. Οι εργασίες κατασκευής του παραρτήματος ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου του 2017 και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από το Στρατηγό Διοικητή του Δ΄ΣΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, μόλις μετά από 3 μήνες, την 27 Ιουνίου 2017.

Εντός της πόλεως του Σουφλίου, βρίσκεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Ταξιαρχίας ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 και φιλοξενεί φέτος 19 παιδιά ηλικίας 3,5 έως 4,5 ετών των στελεχών της Ταξιαρχίας. Καθώς και η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σουφλίου, που αποτελεί ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών για την εξυπηρέτηση των στελεχών και των οικογενειών τους.

Στη λέσχη του Σουφλίου εξυπηρετούνται οι ανάγκες σίτισης των στελεχών και των οικογενειών του προσωπικού της Ταξιαρχίας και των Μονάδων της.

Τελειώνοντας με κομμάτι της διαβίωσης των στελεχών, αξίζει και πρέπει να αναφερθεί πως λίγο πάνω από το Στρατηγείο και εντός του Στρατοπέδου, κατασκευάζονται 12 νέα διαμερίσματα ΣΟΑ με τη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ, τα οποία και θα παραδοθούν εντός του έτους.

Διαβίωση οπλιτών

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί από τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας και στη διαβίωση των οπλιτών. Οι θάλαμοι τους  αλλά και γενικότερα τα κτίρια των Μονάδων είναι άριστα συντηρημένα, παρά τις περιορισμένες πιστώσεις, δίδοντας εικόνα νοικοκυροσύνης και ενδιαφέροντος για το προσωπικό της Ταξιαρχίας που ζει και εργάζεται εντός αυτών.

Στους χώρους εστίασης οι οποίοι διαμορφώθηκαν κατάλληλα, κατόπιν διαταγής του Δ΄ΣΣ κυριαρχεί το χρώμα η καθαριότητα και ένα ευχάριστο περιβάλλον το οποίο διαπιστώσαμε από κοντά.  

Επιχειρησιακή ετοιμότητα

Αφήνοντας για το τέλος το κομμάτι της επιχειρησιακής ετοιμότητας θα αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο αυτό το προσωπικό της Ταξιαρχίας εκπαιδεύεται σε εξομοιωτές βολής STINGER και όπλων καμπύλης τροχιάς, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες εκπαιδεύσεως όλων των Σχηματισμών του Δ΄ΣΣ. Παράλληλα η συντήρηση των μέσων της Ταξιαρχίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, και αυτό γίνεται ορατό τόσο από τα σύγχρονα κτίρια των Διμοιριών Συντηρήσεως αλλά και της άψογης εμφάνισης των όρχων τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων μέσων.

Τα επιτηρητικά φυλάκια του σχηματισμού είναι σε άριστη κατάσταση και το προσωπικό τους έτοιμο να αντιδράσει, να επιτηρήσει, να περιπολήσει και γενικότερα να εξασφαλίσει τόσο την αποτελεσματική επιτήρηση της μεθορίου, όσο και την φύλαξη της Ζώνης Ασφαλείας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Η καρδιά της 50 Ταξιαρχίας είναι το Μηχανοκίνητο Πεζικό της και συνεπώς η εκπαίδευση των Μηχανοκίνητων ομάδων νέας συνθέσεως αποτελεί βασική αποστολή εκπαιδεύσεως των Μονάδων Πεζικού της Ταξιαρχίας κάτι που διαπιστώσαμε από κοντά και θα σας παρουσιάσουμε μέσα από μια σειρά αναρτήσεων του ιστολογίου μας.

Ακολουθούν φωτό που κατέγραψε ο φακός του kranosgr και τις οποίες αξίζει να δείτε από τους μαχητές του Β. Έβρου.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1352 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter