Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι αγρότες στο Δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Οι αγρότες στο Δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
30
Ιουνίου

Οι αγρότες στο Δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου την 27-6-18 που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων Διδυμοτείχου Έβρου, κος Αξιώτης, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία αγροτών, παρευρέθησαν στο συμβούλιο και ζήτησαν τον λόγο για να ενημερώσουν και να ζητήσουν την στήριξη του συμβουλίου για τα προβλήματα που υφίσταται ο τομέας των αγροτών και των παραγωγών.

Ο κος Αξιώτης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο με την ανομβρία που έπληξε την καλλιέργειες σιτηρών για το 2018, καθώς επίσης και τις ζημίες που υπέστησαν από τα καιρικά φαινόμενα όπως η χαλαζόπτωση, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να συμβάλει στην δημοσιοποίηση, την ενημέρωση αλλά και την γνωστοποίηση όλων αυτών των προβλημάτων προς τους αρμόδιου φορείς, του βουλευτές και υπουργούς της περιοχής ώστε να υπάρξει κάποια λύση στήριξης για τους αγρότες του Δήμου Διδυμοτείχου. Επίσης ζήτησε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των φορέων της περιοχής, των βουλευτών και των αρμοδίων κλιμακίων για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή και να δοθούν λύσεις.

Τον λόγο πήρε ο κος Σλαβούδης, που ανέφερε ότι ως υπεύθυνος για τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, από την 5-6-18,  έγινε έγγραφο προς τους αρμόδιους φορείς  για την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων λόγω παρατεταμένης ανομβρίας που έπληξε τις καλλιέργειες.

Ο κος Τομακάνης συμφώνησε για την πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης των αγροτών, τους φορείς και βουλευτές της περιοχής μας ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης και να βρεθούν λύσεις.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Πατσουρίδης και το δημοτικό συμβούλιο, συμφώνησαν σε αυτήν κίνηση της νέας συνάντησης που θα καθοριστεί άμεσα μετά από ενημέρωση των φορέων και των βουλευτών.

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1481 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net