Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔημήτρης Δεντσίδης: Χωρίς προλόγους, κατευθείαν στην ουσία των πραγμάτων! για τον Δήμο Διδυμοτείχου.
Δημήτρης Δεντσίδης: Χωρίς προλόγους, κατευθείαν στην ουσία των πραγμάτων! Δημήτρης Δεντσίδης: Χωρίς προλόγους, κατευθείαν στην ουσία των πραγμάτων!
14
Φεβρουαρίου

Δημήτρης Δεντσίδης: Χωρίς προλόγους, κατευθείαν στην ουσία των πραγμάτων! για τον Δήμο Διδυμοτείχου.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

1)    Ο Δήμος Διδυμοτείχου κατέθεσε στις 31 Αυγούστου 2016 στην Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD – LEADER Βορείου Έβρου, της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Β.Ε. Α.Ε), συνολικά εικοσιπέντε (25) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ…και ύστερα από 2 χρόνια…Ιανουάριος 2018,… εγγρίθηκε…, το ποσό των  600.000 Ευρώ.

2)    Το ίδιο έργο παίχτηκε και με το νερό, (γνωστό το παρασκήνιο με την τότε Περιφερειακή αρχή) συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ…από το 2014…και υλοποιούνται τελικά σήμερα (2017-2018).
3)    Στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020 με κωδικό ΑΜΘ41/1.11.2017, ο Δήμος Διδυμοτείχου προτίθεται να υποβάλει πρόταση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμου Διδυμοτείχου». Ο προϋπολογισμός του έργου προεκτιμάται σε 700.000 ευρώ.
4)    Έργα από το ΄΄πράσινο ταμείο΄΄ συνολικής αξίας 200.000 ευρώ (θα βγεί στο επόμενο διάστημα)
5)    Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, συνολικού προυπολογισμού 1.200.000 ευρώ (Η μελέτη σχεδιασμού αφορά το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού του Π.Ε.Π Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014 – 2020 και έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως σπουδαίο και ενδιαφέρον.)
6)    Το 2010, οι απερχόμενες δημοτικές αρχές (δήμου Μεταξάδων και δήμου Διδυμοτείχου) άφησαν συνολικά εξής μελέτες: Δήμος Μεταξάδων: 1) Ένα έργο οδοποιίας. Δήμος Διδυμοτείχου: 1)Αποκατάσταση μέσου interreg Λουτρά των ψιθύρων (από τότε γίνεται ότι προβλέπετε από το υπ. Πολιτισμού), 2)Έργο ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Αυτό είναι παραδείγματα για το πώς λειτουργεί το…σύστημα, Δήμος –κεντρικό κράτος. Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Συγκεκριμένοι άνθρωποι αιρετοί και μηχανικοί του δήμου (3-4 στον αριθμό…)τρέχουν συνέχεια.
Το έχω ξαναγράψει και το έχω ξαναπεί δημόσια. Ο δήμος Διδυμοτείχου…μέσα στην γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση…και με τον σημερινό γραφειοκρατικό τρόπο που λειτουργεί το κράτος…είχε την τύχη και ταυτόχρονα την ατυχία να έχει την συγκεκριμένη δημοτική αρχή.
Εξηγούμε…
Είχε την τύχη…καθημερινά και με μεγάλο κόπο, συγκεκριμένα πρόσωπα-αιρετά, με την μεγάλη συνδρομή των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (από συγκεκριμένους και όχι από το σύνολο), να βάλει τα οικονομικά σε μια σειρά και να περιορίσει τις σπατάλες, να πραγματοποιηθούν μελέτες και έργα για το μεγάλο πρόβλημα του νερού, να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα δημοτών για κακοτεχνίες, συντηρήσεις δρόμων, να μάχεται με την τεράστια γραφειοκρατία και πολλά άλλα. Τα πρόσωπα που «τρέχουν» για τον τόπο μας…είναι γνωστά σε όλους μας!
Ταυτόχρονα είχε την ατυχία να έχει την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, συγκεντρωτικής εξουσίας με χαρακτηριστικά την αναβλητικότητα και το έλλειμμα συντονισμού (όπως άλλωστε είναι το γενικότερο αυτοδιοικητικό σύστημα της χώρας μας – περιμένουμε τις αλλαγές που θα γίνουν), με ορισμένα πρόσωπα, αμφιβόλου δυναμικής (ευτυχώς …ορισμένα, γιατί τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα αν αυτό το στοιχείο ήταν πλειοψηφικό) που καθημερινά με «προσωπικές πολιτικές» (το λέω έτσι κομσά…) πηγαινοέρχονται χωρίς ουσία-σχεδιασμό και αποτέλεσμα για τον τόπο. Τα πρόσωπα που «τρέχουν»…για τον εαυτό τους…είναι γνωστά σε όλους μας!
Ευτυχώς και δυστυχώς λοιπόν που υπάρχουν! (και να μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκονται με λαϊκή εντολή-στις εκλογές).
Διαβάζω πολλά και διάφορα…πικρίες, προτάσεις, νέα και παλιά πρόσωπα, νέα σχήματα, συναντήσεις, πολλά σχόλια…
Δεν ακούω και δεν βλέπω προτάσεις, συγκεκριμένες και με ποιο τρόπο και με ποιες υπηρεσίες και χρηματοδοτήσεις θα γίνουν, το ποιες άλλες ενέργειες θα έκαναν, πως θα μπορούσε να αλλάξει το όλο διαχειριστικό σύστημα, τέτοια πράγματα μετρήσιμα και χειροπιαστά, όχι απλές θεωρίες.
Αυτά που γράφω δεν θα τα ακούσεις από κανέναν, φίλε μου…πρέπει από μόνος να «ψαχτείς» και να «εμπιστευτείς» πληροφορίες και ανθρώπους.
Η περιοχή έχει αφεθεί στη λογική ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ οι εκάστοτε παρεμβάσεις αντί να διευκολύνουν, δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία. «Μαλώνουμε» με όλους και με όλα.
Νομίζω ότι και γνωρίζεις  και καταλαβαίνεις γατί γίνονται όλα αυτά. «Πόλωση εκτός ουσίας». Α ρε έρμο …19!
Να αφήσουμε κατά μέρος, επιτέλους, την μιζέρια και την καχυποψία και να προτάξουμε την αγάπη για τον τόπο μας και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, όλοι μαζί ενωμένοι!

Δημήτρης Δεντσίδης
Δημότης του Έβρου

 

 

 

Διαβάστηκε 4774 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 19:40
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου anagnostis anagnostis 14 Φεβρουαρίου 2018

  χαχαχαχαχαχαχα γελάνε και οι πέτρες....
  Ποιος είναι ο κ. Δεντσίδης ?
  Ποιες είναι οι προτάσεις του ?
  θυμάμαι ένα παλιότερο άρθρο με "προτάσεις" που το μόνο που έλεγε είναι να να να σαν έκθεση ιδεών 10χρονου,
  ούτε στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε πως, ούτε από που, ούτε τίποτα.
  Επίσης αυτός δεν ήταν που λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές με κάτι φίλους του καλούσαν τον κόσμο σε νέο σχήμα με ξεκάθαρη
  προβολή του εαυτού τους ?
  Και τέλος πάντων ποιος όρισε αυτούς σαν σοφούς του τόπου που θέτουν ερωτήματα και το παίζουν και ψαγμένοι???

  Aναφορά

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter