Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανατιμήσεις προς τα επάνω φέρνει η χρέωση της σακούλας και στην Αλεξανδρούπολη Ανατιμήσεις προς τα επάνω φέρνει η χρέωση της σακούλας και στην Αλεξανδρούπολη
17
Ιανουαρίου

Ανατιμήσεις προς τα επάνω φέρνει η χρέωση της σακούλας και στην Αλεξανδρούπολη

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Αύξηση τιμών κατά μερικά λεπτά του ευρώ, φαίνεται πως φέρνει η απόφαση για χρέωση της πλαστικής σακούλας. Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης, τα περισσότερα καταστήματα επιχείρησαν να εφαρμόσουν το μέτρο αλλά τα παράπονα για τον μπελά που προκαλεί με τα κέρματα που απαιτούνται για ρέστα ήταν πολλά.

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης καταστηματάρχες μας λένε ότι αντιμετώπισαν παράπονα καταναλωτών που θεωρούσαν ότι τα 4 λεπτά επιπρόσθετης χρέωσης για τη σακούλα θα έπρεπε να τα απορροφά η ίδια η επιχείρηση και όχι να τα χρεώνεται ο καταναλωτής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αρκετά περιστατικά “λογομαχιών” !

Λίγες μέρες μετά όμως μιλώντας με τους ίδιους καταστηματάρχες, διαπιστώσαμε ότι πολλοί αποφάσισαν για να απαλλαγούν από το “μπελά” της σακούλας να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων κατά 5 λεπτά ή σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω ώστε να μη χρειάζεται να λένε στον πελάτη “θα χρεωθείτε και τη σακούλα”. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο “έξυπνοι” όπως για παράδειγμα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξένων συμφερόντων που ήδη χρέωνε τις πλαστικές σακούλες αλλά μετά την εφαρμογή του μέτρου….διπλασίασε το κόστος τους!

Οι περισσότεροι ντόπιοι καταστηματάρχες που έχουμε επικοινωνήσει πάντως μας λένε ότι δε διαφωνούν με την ιδέα να μειωθεί η χρήση του πλαστικού για το καλό του περιβάλλοντος όμως με ένα τέτοιο μέτρο το μόνο που δημιουργείται είναι γκρίνια. “Ενδεχομένως θα πρέπει να εφαρμοστεί με κάποιο άλλο τρόπο να μη προκαλεί μπελάδες στην καθημερινή συναλλαγή με τους καταναλωτές” σχολιάζει καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το alexpoli.gr.

alexpoli.gr.

Διαβάστηκε 922 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
sakkiou

Τελευταία άρθρα από τον/την sakkiou