Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠάνω από 24.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων στο Διδυμότειχο
Πάνω από 24.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων στο Διδυμότειχο Πάνω από 24.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων στο Διδυμότειχο
02
Ιανουαρίου

Πάνω από 24.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων στο Διδυμότειχο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Το ποσό των 24.403€ θα διαθέσει ο Δήμος Διδυμοτείχου σε ιδιώτη για εργασίες  περισυλλογής, φροντίδας αδέσποτων ζώων για το 2018. Σύμφωνα με τον Δήμο Διδυμοτείχου,  η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι αρμοδιότητα των Δήμων και κατά συνέπεια απαραίτητη είναι η απασχόληση ατόμου στο ενδιαίτημα αδέσποτων   στην περιοχή  του Υποσταθμού της ΔΕΗ όπου και φιλοξενούνται περίπου 130 ζώα.

Επειδή όμως το υπάρχον προσωπικό του Δήμου δεν είναι έμπειρο και δεν επαρκεί,  κρίνεται αναγκαία η ανάθεση των εργασιών περισυλλογής και φροντίδας των αδέσποτων  σε άτομα με εμπειρία στη φροντίδα και το χειρισμό αδέσποτων, προς αποφυγή  δυσάρεστων καταστάσεων τραυματισμών από επιθετικά ζώα και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα.

Ο  ανάδοχος θα ειδοποιείται από υπάλληλο του Δήμου και θα μεταβαίνει στην περιοχή με  ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλές όχημα και με άτομο έμπειρο στην αιχμαλωσία ζώων  συντροφιάς. Μετά την σύλληψή του , το ζώο θα μεταφέρεται στον συνεργάτη κτηνίατρο του Δήμου  και αφού γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις – επεμβάσεις θα μεταφέρεται στο  ενδιαίτημα του δήμου ή στο φυσικό του περιβάλλον.  Ο ανάδοχος θα συμπληρώνει στην  καρτέλα  του ζώου τα στοιχεία  του πολίτη που τηλεφώνησε , την ημερομηνία και  τοποθεσία της σύλληψής του και θα τηρεί ημερολόγιο εργασιών.
Η περισυλλογή των ζώων θα γίνεται κατά προτεραιότητα με βάση τα παρακάτω στοιχεία  και σε καμία περίπτωση χωρίς την ειδοποίηση από υπάλληλο του Δήμου, με βάση τα  παρακάτω κριτήρια:
Α) Ιδιαιτέρως επιθετικά προς τους πολίτες
Β) μεγαλόσωμα ζώα
Γ) άρρωστα που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Δ) λοιπά

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΖΩΩΝ
Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για την  σίτιση των ζώων που φιλοξενούνται στο  ενδιαίτημα ζώων. Στα ζώα καθημερινά θα πρέπει να χορηγείται η απαραίτητη τροφή και να έχουν συνεχή πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η απαραίτητη τροφή θα παρέχεται από  το Δήμο. Επίσης θα είναι αρμόδιος και για την τήρηση τυχόν φαρμακευτικής αγωγής και οδηγιών του κτηνιάτρου  στα άρρωστα αδέσποτα ζώα, θα ενημερώνεται στη συνέχεια το βιβλίο φαρμάκων και η καρτέλα του ζώου.  Τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης καλύπτονται από το Δήμο.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΝ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα όλων των χώρων του Δημοτικού  ενδιαιτήματος για την εξασφάλιση καλών συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων αλλά  κυρίως για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών. Για τους ίδιους λόγους θα πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται σχολαστικά  όλα τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για  τη σίτιση και την παροχή νερού στα αδέσποτα.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 22:03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter