Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Μαΐου

Κυριακή του Πάσχα στην Ι.Μ.Διδυμοτείχου Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

alt

Eκ της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.Κατά τα καθιερωμένα, ο Σεβασμιώτατος την

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2011, το πρωί μετέβη στη Νέα Ορεστιάδα, όπου τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, με συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το ευαγγέλιο της ημέρας ανεγνώσθη εκτός της ελληνικής εις τα τουρκικά, τα ιταλικά, τα αραβικά και εις τα ρωσικά. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διένειμε τα πασχαλινά αυγά. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημ Μουζάς, ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο Δκτης της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ.Χρ Καρυώτης, ο Δντης της Αστυνομικής Δνσης Ορεστιάδος κ. Γεωρ. Σαλαμάγκας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και φορέων

alt

Στην έδρα της Μητροπόλεως, το Διδυμότειχο, ο Εσπερινός της Αγάπης εψάλη νωρίς το απόγευμα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδη και πλήθος κόσμου. Το Ευαγγέλιο ανεγνώσθη εκτός της ελληνικής, εις τα ιταλικά, τα αγγλικά, τα τουρκικά, τα ρωσικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα γερμανικά και τα αραβικά.

alt

Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Καστανιές, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, επί τη εορτή του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, και προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού και της λιτανείας εις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών. Παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου κ. Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο Δκτης της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Χρ. Καρυώτης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και φορέων και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή amen.gr/

 

Διαβάστηκε 1907 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 23:20
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Themis

Τελευταία άρθρα από τον/την Themis