Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΔήμος Διδυμότειχου:Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2018
Δήμος Διδυμότειχου:Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2018 Δήμος Διδυμότειχου:Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2018
18
Δεκεμβρίου

Δήμος Διδυμότειχου:Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2018

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου ενέκρινε το Ετήσιο Πρόγραµµα Τουριστικής Προβολής για το 2018.Στόχοι του Προγράμματος, είναι η προβολή του δήμου µέσα από την πολιτισµική και ιστορική του ταυτότητα. Αυτό επιτυγχάνεται από τους παρακάτω βασικούς πόλους έλξης και τα εν δυνάµει σηµεία πιθανής ανάπτυξης όπως είναι το Διδυµότειχο, το Πύθιο και οι Μεταξάδες.

Το Διδυµότειχο είναι η πλέον ιστορική περιοχή της Θράκης η οποία κατοικείται συνεχώς εδώ και 7.000 χρόνια περίπου. Διετέλεσε δύο φορές πρωτεύουσα του Βυζαντίου και µια φορά του Οθωµανικού κράτους. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα µουσεία και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ,ο πετρόκτιστος οικισµός των Μεταξάδων και των γύρω χωριών καθώς και ο παλιός Σιδηροδροµικός Σταθµός Πυθίου όπου στάθµευε το θρυλικό Οριάντ-Εξπρές, το µοναδικό σηµείο σιδηροδροµικής σύνδεσης της Ελλάδας µε την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή της Ασίας, είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία στα οποία θα δοθεί έμφαση για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού.

Μέσα στα αναπτυξιακά σχέδια του δήμου, είναι η προώθηση του παραδοσιακού, λαογραφικού, αθλητικού, περιπατητικού και γαστρονομικού τουρισμού.

Η φιλοσοφία για τη δηµιουργία της “Ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας” του Δήµου Διδυµοτείχου βασίζεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι το Διδυµότειχο συνιστά ένα σταυροδρόµι πολιτισµών και συγχρόνως βρίσκεται πολύ κοντά σε µεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες των γειτονικών χωρών. Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν τη δηµιουργία τουριστικού εντύπου και τουριστικού χάρτη, τη δηµιουργία αφισών , διαφηµιστικών spots, θεµατικών διαφηµιστικών βίντεο καθώς και η συµµετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισµού στο εξωτερικό.

 

tornosnews.gr

Διαβάστηκε 715 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter