Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣε ακινησία για 2 μήνες το ΣΑΟΣ ΙΙ – Ενέργειες του Δημάρχου Σαμοθράκης για να μη μείνει χωρίς συγκοινωνία το νησί
Σε ακινησία για 2 μήνες το ΣΑΟΣ ΙΙ – Ενέργειες του Δημάρχου Σαμοθράκης για να μη μείνει χωρίς συγκοινωνία το νησί Σε ακινησία για 2 μήνες το ΣΑΟΣ ΙΙ – Ενέργειες του Δημάρχου Σαμοθράκης για να μη μείνει χωρίς συγκοινωνία το νησί
25
Οκτωβρίου

Σε ακινησία για 2 μήνες το ΣΑΟΣ ΙΙ – Ενέργειες του Δημάρχου Σαμοθράκης για να μη μείνει χωρίς συγκοινωνία το νησί

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Χωρίς συγκοινωνία κινδυνεύει να μείνει η Σαμοθράκη καθώς το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ θα είναι σε ακινησία για δύο μήνες λόγω γενικής επισκευής. Την αντικατάσταση με άλλο πλοίο ζήτησε από τη πολιτεία ο Δήμαρχος Σαμοθράκης.

Ακινητοποιημένο θα είναι για τη χρονική περίοδο από 6 Νοεμβρίου 2017 έως 6 Ιανουαρίου 2018 το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ για την υλοποίηση γενικής επισκευής του πλοίου. Όπως ενημερώνει η SAOS FERRIES, έχει δηλώσει την ακινησία του πλοίου και έχει ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης πλοίου για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να μείνει το νησί χωρίς συγκοινωνία, προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αγαθά για δύο μήνες, και με έγγραφό του ζήτησε από τη πολιτεία αντικατάσταση με άλλο πλοίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

«H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Ωστόσο η έλλειψη της ετήσιας συντήρησης, για το ΣΑΟΣ ΙΙ, εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρών βλαβών, όπως καταστροφή στροφάλου μηχανής, που θα οδηγούσε σε πολύμηνη ακινησία του και τη διόγκωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων του νησιού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων η SAOS FERRIES α) έχει δηλώσει την ακινησία του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ για την χρονική περίοδο από 6 Νοεμβρίου 2017 έως 6 Ιανουαρίου 2018 για την υλοποίηση γενικής επισκευής, β) έχει ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης».

Η δήλωση του Δημάρχου Σαμοθράκης:

«Στις 22/10/2017 πληροφορήθηκα για τη δίμηνη ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ SAOS II για το χρονικό διάστημα 6/11/2017 έως 6/1/2018.

Η ακινησία αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή ιδιαιτέρα δύσκολη και το νησί δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς συγκοινωνία, προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα αγαθά για δύο μήνες.

Επειδή το πλοίο αποτελεί τη μοναδική μεταφορική δυνατότητα από και προς Αλεξανδρούπολη και επειδή η ζωή 2.500 ανθρώπων εξαρτάται από τη σύνδεση αυτή ζήτησα άμεσα από τη πολιτεία με επείγον έγγραφο στις 23/10/2017 προστασία και αντικατάσταση με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ.

Προς τη κατεύθυνση της λύσης γίνονται παράλληλα και άλλες ενέργειες για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώνω άμεσα».

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συντήρηση του πλοίου (πηγή: ellinikiaktoploia.net).

Alexandroupoli Online

Διαβάστηκε 1262 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 12:18
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter