Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣτον Δήμο Αλεξανδρούπολης 6,2 εκ ευρώ για τηλεθέρμανση
Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης 6,2 εκ ευρώ για τηλεθέρμανση Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης 6,2 εκ ευρώ για τηλεθέρμανση
30
Αυγούστου

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης 6,2 εκ ευρώ για τηλεθέρμανση

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ,το θέμα που αφορούσε την αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Αξιοποίηση Τμήματος του Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστηνου- Κατασκευή θερμικού σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων .»

Σημειώνεται πως το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020, έδωσε πρίν ένα μήνα περίπου με την έγκριση χρηματοδότησης ,ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Με την ένταξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στους οικισμούς Άνθεια και Αρίστηνο, το οποίο θα χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής.
Το έργο θα περιλαμβάνει ένα θερμικό σταθμό 222,5 τετραγωνικών μέτρων και ένα δίκτυο διακίνησης του γεωθερμικού ρευστού συνολικού μήκους 14.300 μέτρων καθώς και δύο γεωτρήσεις βάθους 550 μέτρων για την επανεισαγωγή του γεωθερμικού ρευστού στο γεωθερμικό πεδίο.
Η μέγιστη μεταφερόμενη θερμική ισχύς θα είναι περίπου 10 MW, από τα οποία τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για την τηλεθέρμανση των θερμοκηπίων και το υπόλοιπο 1 MW για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων.

Εν τω μεταξύ στην Ισλανδία μεταφέρεται από τις 7-11 Σεπτεμβρίου το ενδιαφέρον του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την γεωθερμία και την γεωθερμία υψηλών προδιαγραφών καθώς ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Γιάννης Φαλέκας και υπάλληλοι του Δήμου θα συμμετάσχουν σε συνάντηση ανταλλαγής τεχνογνωσίας που αφορά την χρήση της.
Ο κ. Φαλέκας μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας εκτίμησε πως θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ,καθώς όπως είπε «πρόκειται για μια οργανωμένη δομή κρατική και ιδιωτική μαζί οι οποίοι παράγουν πάνω από το 60% της ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας για τους κατοίκους της χώρας τους.”

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

ert.gr

Διαβάστηκε 1805 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter