Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΜαρία Γκουγκουσκίδου: Το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα αιμοληπτήρια Δικαίων και Μεταξάδων
Μαρία Γκουγκουσκίδου: Το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα αιμοληπτήρια Δικαίων και Μεταξάδων Μαρία Γκουγκουσκίδου: Το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα αιμοληπτήρια Δικαίων και Μεταξάδων
08
Ιουνίου

Μαρία Γκουγκουσκίδου: Το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα αιμοληπτήρια Δικαίων και Μεταξάδων

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Σε κλείσιμο των αιμοληπτηρίων που λειτουργούν διαγνωστικά κέντρα εκτός των εγκαταστάσεών τους για την εξυπηρέτηση πολιτών απομακρυσμένων περιοχών προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με τροπολογία στο νομοσχέδιο περί ψυχικής υγείας, το οποίο ψηφίσθηκε τον περασμένο Μάρτιο και το οποίο χορήγησε τρίμηνη προθεσμία για την εφαρμογή της. Πρόκειται για χώρους στους οποίους γίνονται αιμοληψίες συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και τα δείγματα αποστέλλονται στο διαγνωστικό εργαστήριο για ανάλυση.

Τέτοια αιμοληπτήρια διατηρεί από το Μάρτιο του 2016 στα Δίκαια του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και στους Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου διαγνωστικό κέντρο που εδρεύει στην Ορεστιάδα.
Η λειτουργία του αιμοληπτηρίου στα Δίκαια αποτελεί ανακούφιση για τους πολίτες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή των Δικαίων, ο πληθυσμός της οποίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επένδυση ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου με μόνιμη παρουσία γιατρού.
Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της ξεχασμένης αυτής περιοχής έχουν τουλάχιστον πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς να αναγκάζονται να ταξιδεύουν έως την Ορεστιάδα, καθώς μάλιστα στο αιμολοπτήριο γίνεται λήψη αίματος και για πολλές ειδικές εξετάσεις για τις οποίες το Κέντρο Υγείας Δικαίων δεν έχει τον εξοπλισμό ούτε τα υλικά για να τις πραγματοποιήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι για χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, που το Κέντρο Υγείας Δικαίων δεν είχε καθόλου υλικά, όλες οι εξετάσεις εξυπηρετούνταν από το εν λόγω αιμοληπτήριο.
Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο υποβαθμίζει συνεχώς τις δημόσιες δομές υγείας, κυρίως αυτές που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά ταυτόχρονα θέτει εμπόδια και στους ιδιώτες που αναζητούν διεξόδους για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ώστε αυτοί να μην διανύουν αναιτιολόγητα μεγάλες αποστάσεις μόνο για την ιατρική πράξη της λήψης αίματος.
Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι με το κλείσιμο του αιμοληπτηρίου στα Δίκαια χάνεται και μια πολύτιμη θέση εργασίας καθώς και η μικρή έστω αυτή οικονομική δραστηριότητα που είχε δημιουργηθεί.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, πριν τη λήξη της τρίμηνης προθεσμίας, να επανεξετάσει το θέμα και να εξαιρέσει από την απαγόρευση λειτουργίας των αιμοληπτηρίων αυτά που βρίσκονται σε παραμεθόριες, απομακρυσμένες από τα κέντρα και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ορεστιάδα 7 Ιουνίου 2017

Μαρία Γκουγκουσκίδου
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Διαβάστηκε 1180 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter