Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣαμοθράκη: Υποστελεχωμένο και με σημαντικές ελλείψεις το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου
Σαμοθράκη: Υποστελεχωμένο και με σημαντικές ελλείψεις το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου Σαμοθράκη: Υποστελεχωμένο και με σημαντικές ελλείψεις το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου
27
Μαΐου

Σαμοθράκη: Υποστελεχωμένο και με σημαντικές ελλείψεις το Πυροσβεστικό Σώμα, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Δύο υπομνήματα απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη τα οποία και κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής, σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις και την αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης.

Στο πρώτο υπόμνημα η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας ΑΜΘ τονίζει αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, κατά τέσσερα άτομα ενώ στο δεύτερο την έλλειψη αναγκαιούντα είδη, εφόδια και εργαλεία για τη στοιχειώδη άσκηση των καθηκόντων τους.

Δείτε παρακάτω το υπόμνημα:

Κύριε Βουλευτά,

Μετά την ανάγκη του Πυροσβεστικού Σώματος να επανδρώσει τις νεοϊδρυθείσες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αερολιμένων, κατόπιν της κρατικής σύμβασης με την εταιρία Frapport, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη έκπληξη της αποδυνάμωσης σε προσωπικό του ακριτικού Νομού μας και ιδιαιτέρως του Π.Κ Σαμοθράκης - κατά τεσσάρων υπαλλήλων, μάλιστα με την ιδιότητα του οδηγού, πράγμα το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ανάγκες του, εν όψει της  δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Όπως γνωρίζετε, λόγω της νησιωτικής περιοχής και της αποστάσεως απο την πόλη-έδρα του Νομού, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του κλιμακίου καλούνται τουλάχιστον τις πρώτες ώρες να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε συμβάν προκύψει, εντελώς μόνοι και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν. Πέραν τούτου, λόγω της ιδιαιτερότητας του ορεινού όγκου που διαθέτει το νησί, οι Πυροσβέστες καλούνται κάθε χρόνο να αντεπεξέλθουν σε ορειβατικά συμβάντα και περιστατικά με διάσωσεις συνανθρώπων μας, σε φαράγγια και στις γνωστές μας "βάθρες", συμβάντα τα οποία προϋποθέτουν αρκετά άτομα κάθε φορά, προκειμένου να αποπερατωθούν εγκαίρως. Προσφάτως, μετατεθήκαν προς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμοθράκης δύο υπάλληλοι, οι οποίοι όμως είναι Πενταετούς υποχρέωσης και δεν έχουν την δυνατότητα να εργαστούν πλήρες ωράριο.

Ως Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, παρακαλούμε για τις απαιτούμενες ενέργειες και ανάλογη στήριξη, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά που έχουν προκύψει στο ακριτικό νησί του Νομού μας με πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ώστε το Π.Κ Σαμοθράκης να ανταπεξέλθει όπως κάθε χρόνο στην δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.                                        

Ευκαιρία για την ενίσχυση του Π.Κ. Σαμοθράκης, είναι οι επικείμενες μεταθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Π.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα (ως πιθανή ημερομηνία,την 30-05-2017) με μετάθεση υπαλλήλων προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σαμοθράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα (δηλ. πλην τον Ν.Έβρου και την περαιτέρω αποδυνάμωση του ακριτικού Νομού μας) με πυροσβέστες,τουλάχιστον με την ιδιότητα αυτών ως Τριετούς υποχρέωσης(εργάζονται με πλήρες ωράριο).

e-evros.gr

Διαβάστηκε 1599 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter