Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠαράσταση διαμαρτυρίας Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Νομού Έβρου
19
Ιανουαρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Νομού Έβρου

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ Αλεξανδρούπολης εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Ν. Έβρου σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή σύμβασης με τους Λογοθεραπευτές και τις υπόλοιπες ειδικότητες που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξανδρούπολη κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Νομού Έβρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου και συμπαραστεκόμενοι σε συναδέλφους τους που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αιτία της κινητοποίησης είναι η ανακοίνωση από πλευράς ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την εφαρμογή σύμβασης με τους Λογοθεραπευτές και τις υπόλοιπες ειδικότητες που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Ν. Έβρου συναντήθηκαν με την διευθύντρια του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ Αλεξανδρούπολης, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Λογοθεραπευτές - Λογοπεδικοί Ν. Έβρου αναφέρουν:

«Εμείς, οι θεραπευτές που παρέχουμε υπηρεσίες ειδικής αγωγής ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Δεδομένου ότι:

• οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ - γονείς και παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν από 25/1/2017 χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές,

• επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή,

επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.

1) Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο να μας δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

2) Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες “Ειδικής Αγωγής” και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει τα “claw back”, “rebate” και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίας για τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

3) Καλούμε τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών να αναλογισθούν τη βιωσιμότητα των 2.000 - 2.500 επιχειρήσεων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”, την εργασία χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές και τις εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απειλούνται από την εφαρμογή της συγκεκριμένης σύμβασης και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου».

alexpolisonline.com

Διαβάστηκε 969 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter