Εκτύπωση αυτής της σελίδας
04
Ιουλίου

Δήμος Διδυμοτείχου: Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας θα εντάσσονται τα «Κέντρα Κοινότητας» που θα συνταθούν το επόμενο διάστημα.Από τους πρώτους δήμους που αποφάσισαν τη δημιουργία κέντρου κοινότητας είναι αυτός του Διδυμοτείχου μια απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών τα κέντρα κοινότητας που θα λειτουργούν στους Δήμους θα έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

Η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς για το δίκτυο  των Κέντρων Κοινότητας έχουν ως στόχο την πιο ολοκληρωμένη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα Κέντρα Κοινότητας θα δημιουργηθούν σε Δήμους της χώρας και σκοπός τους είναι η προσφορά επιπλέον στήριξης στην εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, καθώς και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.
http://www.youtube.com/watch?v=zZq89mAy7d4
Πηγή: deltatv.gr - e-evros.gr

 

Διαβάστηκε 1043 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 16:32
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh