Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣουφλί: Στο πρόγραμμα «Βαλκάνια-Μεσόγειος 2014-2020» θα καταθέσει πρόταση ο δήμος σε συνεργασία...
04
Μαΐου

Σουφλί: Στο πρόγραμμα «Βαλκάνια-Μεσόγειος 2014-2020» θα καταθέσει πρόταση ο δήμος σε συνεργασία... Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στην εκπόνηση πρότασης για το έργο με τίτλο «Ο δρόμος του νερού» προσκλήθηκε και αποφάσισε να συμμετάσχει ο δήμος Σουφλίου από τον δήμο Σάμοκοβ Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της 1ης πρότασης υποβολής προτάσεων του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «Βαλκάνια-Μεσόγειος 2014-2020», με δυνάμει εταίρους από 5 χώρες, την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, FYROM και Αλβανία.


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον άξονα προτεραιότητας Περιβάλλον του προγράμματος, με θεματικό στόχο «Προωθώντας καινοτόμες τεχνολογίες για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της αποδοτικότητας των πόρων στον τομέα των αποβλήτων, τον τομέα των υδάτων και σε αναφορά με το έδαφος και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης». Βάση του προγράμματος προβλέπεται να υλοποιηθεί μία σειρά δράσεων για μία μακροχρόνια διακρατική συνεργασία για βέλτιστες πρακτικές στη προστασία των υδάτινων πόρων, με μείωση των κινδύνων μόλυνσης και προστασία της βιοποικιλότητας και την εφαρμογή αυτών των αρχών σε ποτάμια και θαλάσσια ύδατα. Για το πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως αντικείμενο ο ποταμός Έβρος, ο οποίος πηγάζει από τη Βουλγαρία, την περιοχή του Δήμου του Σάμοκοβ, λίγο πριν εκβάλει συνιστά το ανατολικό όριο του Δήμου Σουφλίου (και το σύνορο επίσης της Ελλάδας), ενώ εκβάλλει στο Δέλτα του Έβρου. Δύο ακόμη εταίροι θα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου , ενώ συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Κύπρου που θα μελετήσει την ποιότητα των ποτάμιων υδάτων πριν εκβάλλουν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό περίπου των 1.400.000 ευρώ.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

 

Διαβάστηκε 840 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 13:41
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter