Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΝα ιδρυθεί στο Διδ/χο δεύτερο τμήμα στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας
24
Νοεμβρίου

Να ιδρυθεί στο Διδ/χο δεύτερο τμήμα στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Το Τμήμα Νοσηλευτικής (πρώην ΤΕΙ Καβάλας), μπήκε φέτος στην 9η χρονιά λειτουργίας του – Για να γίνει μία ολοκληρωμένη Σχολή, θα πρέπει να εμπλουτισθεί με δύο νέα Τμήματα – Το αίτημα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς του ΔιδυμοτείχουΤο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σ.Ε.Υ.Π. του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. στο Διδυμότειχο που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο 2007, μπήκε αισίως από φέτος το Σεπτέμβριο 2015 στην ένατη (9) χρονιά λειτουργίας του και από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο σε όλα τα επίπεδα και τους δείκτες αξιολόγησής του πλην της έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, που αυτό όμως είναι καθαρά ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας και όχι του Τμήματος, που σε καμιά περίπτωση εξ αυτής της αιτίας δεν μπορεί να κρίνεται μη βιώσιμο.

Τώρα όμως έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο η καθολική απαίτηση Αρχών, Φορέων και Λαού της πόλης του Διδυμοτείχου και της Επαρχίας του, για άμεση ίδρυση και λειτουργία ενός δεύτερου Τμήματος στη Σ.Ε.Υ.Π. του ΤΕΙ Α.Μ.Θ., συναφούς γνωστικού αντικειμένου δηλ. του τομέα της υγείας ή της πρόνοιας.

Γατί μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο η Σ.Ε.Υ.Π του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. στο Διδυμότειχο θα σταματήσει να είναι μια μονοτμηματική Σχολή, δηλ. ένα σχήμα ασύμβατο για ολοκληρωμένη Σχολή και θα γίνει επιτέλους μια Σχολή συμβατή με τα προβλεπόμενα, δηλ. με τουλάχιστον δύο (2) Τμήματα.

Ενδεικτικά λοιπόν προτεινόμενα Τμήματα προς ίδρυση και λειτουργία μπορεί να είναι τα παρακάτω:

α. Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Λειτουργούν ήδη τέσσερα (4) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Αίγιο.

β. Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Λειτουργούν ήδη τρία (3) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Και τα δύο αυτά προτεινόμενα Τμήματα εντάσσονται στη Σ.Ε.Υ.Π. και από τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων κρίνονται τόσο ελκυστικά όσο και επιλέξιμα από τους υποψήφιους σπουδαστές καθώς προσφέρουν επαγγελματική προοπτική και αποκατάσταση στους αποφοίτους των.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, με οργάνωση και συντονισμό απαιτείται να συνταχθούν και να κατατεθούν, ειδική μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας όπως και οικονομοτεχνική μελέτη του προς ίδρυση Τμήματος στο Σ.Α.Τ.Ε.(Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ώστε έγκαιρα και ανυποχώρητα, με επιχειρήματα και με αξιώσεις να απαιτηθεί η λειτουργία του από το 2017, εορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο .

Αυτήν την πρόταση – προοπτική ας μη βιαστούν κάποιοι δήθεν καλοθελητές να την αποτρέψουν προφασιζόμενοι την παρούσα οικονομική δυσπραγία καθόσον θα αντιπαρατεθεί το αδιάψευστο επιχείρημα ότι και φέτος το Σεπτέμβριο 2015 λειτούργησαν δύο (2) νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα, ένα (1) Τμήμα Αρχιτεκτονικής στα Ιωάννινα και ένα (1) Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη.

Συνεπώς και εφικτή και υποχρεωτική είναι αυτή η εξέλιξη της ίδρυσης 2ου Τμήματος στη Σ.Ε.Υ.Π. του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. στο Διδυμότειχο για να συνεχίζει να είναι και Θράκης, στη βάση της ανάπτυξης και ενίσχυσης της υφιστάμενης δομής ώστε να καταστεί αυτή απόλυτα βιώσιμη, στην προοπτική μιας εξασφαλισμένης και επιτυχημένης λειτουργίας.

Όμως με την ευκαιρία της αναφοράς αυτής θα πρέπει να επισημανθεί ότι απαιτείται άμεσα και η διόρθωση της Πινακίδας της Σχολής που μέχρι και τώρα ακόμα αναγράφει ΤΕΙ Καβάλας και Παράρτημα, και που βέβαια δεν αναγράφει το σημαντικότερο δηλ. την ιδρυθείσα όπως προαναφέρθηκε Σχολή (Σ.Ε.Υ.Π.).

ΔιδυμοΚαστροΠολίτης
elthraki.gr

 

Διαβάστηκε 685 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 08:14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter