Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Σεπτεμβρίου

Μόλις δύο συνοριοφύλακες φυλούσαν το τελευταίο 6μηνο το φράχτη στον Έβρο Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Έβλεπαν με τις κάμερες τα καραβάνια των παράνομων μεταναστών να ανοίγουν μέρα και νύχτα τρύπες στο φράχτη του Έβρου και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ειδοποιούν τηλεφωνικά την υπηρεσία τους για να καταγράψει τα περιστατικά.Τι περισσότερο άλλωστε θα μπορούσαν να κάνουν δύο, όλοι κι όλοι συνοριοφύλακες στην κάθε βάρδια, που είχαν ως χώρο ευθύνης 10 ολόκληρα χιλιόμετρα μεταλλικού φράχτη;

«Το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρχε ουσιαστικά φύλαξη. Υπήρχε ένα περιπολικό με δύο άτομα που περιπολούσε στη γραμμή των 10 χλμ του φράχτη, αλλά πολλές φορές αυτό το περιπολικό έλειπε για άλλους λόγους...» σημείωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Μόλις τις τελευταίες μέρες υπήρξε ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή της Νέας Βύσσας, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων στην Αδριανούπολη. Κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο, που καλύπτουν έκταση 180 χιλιομέτρων, περιπολούν 400 συνοριοφύλακες, με ηλικία από 41 έως 48 χρόνων.

Οι τελευταίοι συνοριοφύλακες είχαν προσληφθεί πριν από 13 χρόνια, το 2002, χωρίς έκτοτε να υπάρξει κάποια ανανέωση προσωπικού.

Το τελευταίο δεκαήμερο ωστόσο η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται αισθητά καθώς ξεκίνησαν εργασίες επιδιόρθωσης του φράκτη.

Πηγή: star.gr - e-evros.gr

 

Διαβάστηκε 738 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 19:51
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh