Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΤο νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου
07
Απριλίου

Το νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο Σουφλί η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:


1. Μαργαριτίδης Γιάννης, Πρόεδρος
2. Πολυσάκης Αντώνης, Αντιπρόεδρος
3. Κουγιουμτζής Χρήστος, Γραμματέας
4. Χαρνίδης Παναγιώτης, Ταμίας
5. Ασμανίδης Ευάγγελος, Μέλος
6. Ζησίδης Παναγιώτης, Μέλος
7. Κωστάκης Κώστας, Μέλος
8. Λελίδης Δημήτρης, Μέλος
9. Παντελίδης Βάσος, Μέλος

Το νέο πλαίσιο αιτημάτων που ομόφωνα ενέκρινε η Συνέλευση

Τα αιτήματα αυτά είναι:

• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης και σύγχρονη αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

• Να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που είναι συνέχεια των προηγούμενων και οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

• Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη φορολογηθούν οι ενισχύσεις.

• Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

• Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στο ΚΕΑΟ, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

• Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

• Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστεί η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

• Να μη γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.

• Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

• Κατάργηση από φέτος των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεις, κ.ά., όπως και στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.

• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.

• Να διαχωρίσει τη θέση της η ελληνική κυβέρνηση από το εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία. Με ευθύνη του κράτους αγορά των προϊόντων που έμειναν απούλητα λόγω του εμπάργκο. Τα προϊόντα να δοθούν για τις λαϊκές ανάγκες (νοσοκομεία, σχολεία κλπ).

• Επαναλειτουργία των εργοστασίων ζάχαρης και μέτρα στήριξης της τευτλοκαλλιέργειας, ώστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες σε ζάχαρη.

• Τα αποθεματικά των ταμείων να μη μεταφέρονται για να καλύψουν άλλες ανάγκες όπως γίνεται σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά να εξοφληθούν άμεσα όλοι οι δικαιούχοι παραγωγοί (εξισωτικές αποζημιώσεις, επιστροφή φόρου καυσίμων, νιτρορύπανση, βιολογικές καλλιέργειες, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία κ.ά.).

• Η πιστοποίηση χρήσης γεωργικών φυτοφαρμάκων να γίνεται από υπηρεσίες του υπουργείου και να είναι δωρεάν.

• Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.

• Επιδότηση ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους.

• Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την καταπολέμηση του ιού.

• Στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με προσλήψεις γεωτεχνικών ώστε να συμβάλουν στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας χωρίς επιβάρυνση των αγροτών-κτηνοτρόφων.

• Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Τέλος μπροστά στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας η ΟΑΣΕ τους καλεί να συσπειρωθούν στους αγροτικούς Συλλόγους και να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Πηγή: alexpolisonline.com

 

Διαβάστηκε 503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 08:01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter