Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΣτενάζει η μεταποίηση στη Θράκη
24
Ιανουαρίου

Επιστολή αγωνίας και απόγνωσης προς τους Βουλευτές Μακεδονίας και Θράκης με θέμα τις κρατικές ενισχύσεις παρελθόντων ετών για τις επιχειρήσεις των ακριτικών περιοχών απέστειλε το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ακριτικών  Περιοχών. Όπως σημειώνουν, αν δεν τακτοποιηθεί με άμεσο και διαφανή τρόπο το θέμα, οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει είτε θα κλείσουν είτε θα μεταναστεύσουν σε πιο φιλόξενες περιοχές, οδηγώντας ακόμη περισσότερο κόσμο στην ανεργία…
Η επιστολή


«Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια η μεταποίηση των ακριτικών περιοχών, πέρα από την ανείπωτη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα, είναι εκτεθειμένη σε κακές ενέργειες και αποφάσεις της Πολιτείας ως προς τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν την τελευταία εικοσαετία για να προσελκύσουν ή και να διατηρήσουν την μεταποίηση στις άκρες της Μακεδονίας και της Θράκης» αναφέρει στην επιστολή του το Δίκτυο, τονίζοντας πως «σήμερα τρείς κατηγορίες ενισχύσεων των παρελθόντων ετών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια υγιείς επιχειρήσεις στο κλείσιμο ή και στην φυγή σε πιο φιλόξενες περιοχές».
1. Τα αφορολόγητα αποθεματικά του Νόμου 3220/2004 και διαδικασία επίδοσης προσκλήσεων ελέγχου για την ανάκτηση αυτών που έχει ξεκινήσει.
2. Η επιδότηση επιτοκίου που δόθηκε από το 1994 έως και το 2005 και η πιθανολογούμενη ανάκληση αυτών.
3. Η Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που δόθηκε το 2006 σε υφιστάμενα τότε δάνεια επιχειρήσεων και σήμερα απειλεί να μετατραπεί σε ταφόπλακα από τις κακές μετέπειτα αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και τις πρακτικές των Τραπεζών
Με τους Νόμους 4151 και 4152/ 2013 η Πολιτεία κατέστησε τις ενισχύσεις αυτές ουσιαστικά οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο και σήμερα πολλές μεταποιητικές επιχειρήσεις με πολλές χιλιάδες εργαζόμενους είναι όμηροι των αποφάσεων αυτών, αποκλεισμένες από το τραπεζικό  σύστημα παρότι βιώσιμες και παρότι αυτές αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια.
Το Υπουργείο Οικονομικών παρότι έχει υποσχεθεί επανελλειμένως ενέργειες, ακόμη δεν έχει πράξει ούτε αυτά που όφειλε, έχει απεμπολήσει δικαιώματα εκ του Ευρωπαϊκού Δίκαιου και αναβάλλει διαρκώς κάθε συζήτηση επί των θεμάτων αυτών.
Ζητούμε από τους εκπροσώπους των περιοχών μας:
Την από κοινού για τις περιοχές μας απαίτηση προς τον Πρωθυπουργό για οριστική πολιτική λύση επί των ανωτέρω με τρόπο διάφανο, νόμιμο και ουσιαστικό προς ώφελος των τοπικών κοινωνιών
Τον προσδιορισμό συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, με κλειστή ατζέντα επί των των ανωτέρω θέματων και με βάση τα όσα γραπτώς έχουν συζητηθεί και κατατεθεί, ήτοι:
• στις 30/1/2013 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,
• στις 22/3/2013 με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών παρουσία του Υπ. Προεδρίας,
• Στις 24/05/2013 με τον Υπουργό Οικονομικών στην Θεσσαλονίκη
• Στις 25/07/2013 με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης
• στις 04/09/2013 με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών
• 24/09/2013 με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, τον Γ.Γ. και την Ένωση Τραπεζών.
Με την ελπίδα ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αντιδράσει πριν προκληθεί ανήκεστος οικονομική βάλβη στις τοπικές κοινωνίες αναμένουμε τις ενέργειες σας και ενημέρωση επί αυτών.

Με τιμή

Οι Πρόεδροι Των Συνδέσμων
Βιοτεχνικών Και Βιομηχανιών
• Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής
• Ροδόπης, Γεώργιος Νικολαϊδης
• Ξάνθης, Αθανάσιος Πατσατζής
• Ανατολικής Μακεδονίας,
Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου
• Κιλκίς, Αθανάσιος Τζεβελέκης
• Φλώρινας, Λιβέρης Μητακάκης».

 

gnomionline

Διαβάστηκε 605 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 09:54
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter